Pokud ne tak proč?
Doplňuji:
Salsa verde : co jsem hledal tak sádlo má ze všech používaných tuků
v kulinářství nejvyšší tepelnou odolnost
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4162 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
sádlo nesnese tak vysokou teplotu jako olej.
Doplňuji:
v tom případě se podívej na sádlo do Wikipedie…je tam údaj
o kouřovém bodu…olej ho má rozhodně až při vyšší teplotě
(než sádlo)
Upravil/a: salsa verde
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10
před 4162 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
používala jsem starý smaltový hrnec
rozpustila 2 tuky Iva na nich jsem si
vyráběla domácí hranolky friťák jsem
neměla a byly krásný dozlatova propečené
a křupavé ☺
ale sádlo se vážně použít nedá ani v lednici
dlouho nevydrží není to ztužený tuk, jako Iva
a na ní se dá smažit dlouhodobě a uchovávat
se dá taky..
Doplňuji:
GM,
já jsem nikdy domácí sádlo neměla
ani nejedla, tak to nemůžu posoudit..
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Tipnul bych si, že se sádlo bude ve fritéze připalovat.
Pokud se jedná o starší fritézu a nemá vysloveně v popisu možnost náplně – olej, sádlo… je vhodné používat jen ten olej.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10
před 4162 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Do friťáku dávám jedině sádlo, samozřejmě kvalitní, domácí.
Hranolky i ostatní jídla jsou mnohem chutnější. Oleje jsou humus a
největší hnus je ztužený pokrmový tuk.
ad.Briketka: že sádlo nevydrží v lednici? Uchováváme v konvích
povázaných papírem v chladné místnosti od zabíjačky k zabíjačce a je
pořád jako čerstvé. Vydrží déle než rok v pohodě až do nového.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |