Avatar uživatele
pusinka50

Dá se ze ZMRAZENÉHO pekingského zelí (ta dlouhá šiška), uvařit nějaké jídlo?

Lze pekingské zelí po vyndání z mrazáku nějak zpracovat? Zapékám v jednom kastrolu např. maso s brambory, mrkví a nakrájeným hlávkovým zelím. Lze toto udělat i s pekingským nebo ho mám vyhodit?
Jde o tu vodu, co pustí při rozmražení a jestli pak bude poživatelné, nezkoušeli jste? Případný recept?

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, redy, briketka10, zjentek, gecco, Pejevek před 2768 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

Nejdříve dej zelí rozmrazit.
A můžeš se dát do vaření:-D

http://www.li­dovky.cz/ani-mrazak-neni-vsemocny-jidlo-uchova-maximalne-rok-fha-/dobra-chut.aspx?c=A140318­_182946_dobra-chut_ebr

Záleží též na tom, jak dlouho
to zelí v mrazáku bylo.
Jinak já zeleninu předtím vařím
a poté ukládám do sáčku i maso
pro kocourka v malých dávkách.

Ať se Ti vaření daří :)

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Moravské zelí…
Jen to musíš rychle nakrájet (ztuhlé) a pak vychutit…
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Myslím, že to zmrazení ničemu nevadí, receptů je spousta.
http://www.my­tastecz.com/se­arch/?q=pekin­gsk%C3%A9%20zel%C3%AD

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Já bych to rovnou vyhodil.
Jednou jsem si naložil skleničku „kapari“ z lichořeřišnice a byla to delikatesa, tak jsem toho tady na Prajzské chtěl víc a lichořeřišnici jsem následující rok sbíral celou sezonu a postupně přidával do mrazáku a po sezoně jsem „to“ naložil, bylo toho hafo skleniček, v duchu jsem už byl blažený, kolik toho mám a kde všude se pochlubím… Pak jsem to ochutnal, málem vyblil a vyhodil. Sousedi se mi smáli a tak jsem pro sichr vyhodil všechn o zelené z mrazáku, krom libečku a kopru. Asi tak. A funguje to! ;)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek