Avatar uživatele
Spiritus

Dají se zamrazit vařené brambory???

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? manon, LuK4S3k CZ před 4403 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
manon

Do mrazničky nepatří

vařené brambory a vařená vejce, rýže, těstoviny a pudinky
majonéza, různé saláty, párky (ztrácejí chuť), slanina (žlukne)
celer a rajčata (mají moc vody)
uzené a konzervované maso není pro zmrazování příliš vhodné stejně jako šunka, která „vyteče“ (obsahuje sůl, jež nemá ráda zmrazování, zmrazit ji lze proto jen na kratší dobu)
tvaroh lze zmrazit pouze nízkotučný, máslo a margarín je třeba zabalit do alobalu a teprve pak zmrazit, smetanové sýry zmrazujte pouze vyzrálé, jinak se proces zrání zpomalí
jogurt, kyselé mléko a zakysanou smetanu zmrazit nelze
Doplňuji:
www.ireceptar­.cz/chytre-setrit/domacnos­t/spravne-chlazeni-a-mrazeni/
Brambory nemrazit, ani syrové ani vařené, po rozmražení je to nechutné.

Upravil/a: manon

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Děda Louda

Vařené brambory se samozřejmě dají zmrazit. Lepší je ale vyhodit je hned bez mražení, dost se tím ušetří.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

V bramborové polévce jsem je zmrazil nijak to jejich chuť neovlivnilo. ale ze samotných by jistě po rozmrazení vytekla voda
Doplňuji:
Dobře se dají zmrazit zpracované na knedléky. Nebo noky.

Upravil/a: elektrikář

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Jako v polévce možná ano, ale jinak bych to asi nedělal. Případně pak třeba jako bramborové těsto, to by podle mě šlo. To si jich raději uvařte méně a na zbytek využijte pytle Zembag na skladování brambor. My jsme je objevili nedávno. V paneláku jsme řešili, jak co nejefektivněji skladovat a tohle je fakticky pohádka. Rozhodně vyzkoušejte. Ale vařené brambory do mrazáku určitě nééé. :)

Nový příspěvek