Do mrazničky nepatří
vařené brambory a vařená vejce, rýže, těstoviny a pudinky
majonéza, různé saláty, párky (ztrácejí chuť), slanina (žlukne)
celer a rajčata (mají moc vody)
uzené a konzervované maso není pro zmrazování příliš vhodné stejně
jako šunka, která „vyteče“ (obsahuje sůl, jež nemá ráda zmrazování,
zmrazit ji lze proto jen na kratší dobu)
tvaroh lze zmrazit pouze nízkotučný, máslo a margarín je třeba zabalit do
alobalu a teprve pak zmrazit, smetanové sýry zmrazujte pouze vyzrálé, jinak
se proces zrání zpomalí
jogurt, kyselé mléko a zakysanou smetanu zmrazit nelze
Doplňuji:
www.ireceptar.cz/chytre-setrit/domacnost/spravne-chlazeni-a-mrazeni/
Brambory nemrazit, ani syrové ani vařené, po rozmražení je to
nechutné.
Upravil/a: manon
0 Nominace Nahlásit |
Vařené brambory se samozřejmě dají zmrazit. Lepší je ale vyhodit je hned bez mražení, dost se tím ušetří.
10Kdo udělil odpovědi palec? annas, vagra, elektrikář, iceT, beer, lukas.zmizik, Lucijej, anonym, Mia.F, Beer4Real
před 4403 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V bramborové polévce jsem je zmrazil nijak to jejich chuť neovlivnilo.
ale ze samotných by jistě po rozmrazení vytekla voda
Doplňuji:
Dobře se dají zmrazit zpracované na knedléky. Nebo noky.
Upravil/a: elektrikář
0
před 4401 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jako v polévce možná ano, ale jinak bych to asi nedělal. Případně pak třeba jako bramborové těsto, to by podle mě šlo. To si jich raději uvařte méně a na zbytek využijte pytle Zembag na skladování brambor. My jsme je objevili nedávno. V paneláku jsme řešili, jak co nejefektivněji skladovat a tohle je fakticky pohádka. Rozhodně vyzkoušejte. Ale vařené brambory do mrazáku určitě nééé. :)
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |