Avatar uživatele
Damiana

Poraďte mi, prosím s knedlíky! 🙂

Mám hodně jahod. Muž miluje tvarohové ovocné knedlíky a tak mám už kolem sebe vyrobeno koulí jak na armádu minisněhuláků! Nějaké se zblajznou hned, ale chci je i zamrazit. Mám je raději šoupnout do mrazáku syrové nebo je nejdřív uvařit, pak zamrazit a potom je pro servírování jen ohřívat v mikrovlnce? Díky za rady a zkušenosti. 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? terry, aramah, iceT, tom004, anonym, anonym před 4584 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Damiano, zamrazit uvařené. Po rozmrazení (možno v mikrovlnce) nejlépe ohřát v páře. Provádím to takhle léta a tahle metoda je nejchutnější.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ReHu

Taky jsem pro zmražení již uvařených.
Nebo, 2.možnost, uděláme jahodový mejdan. Do šampíčka jsou fajn. Dej echo kde a kdy 🙂.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tom004

Jenom doplním o další možnost.Uvařené a mražené,bez jakéhokoliv rozmrazování,vložím do mikrotenového sáčku,zavážu a klasicky napařuji. Prohřátí trvá o něco déle,ale protože k nim nemůže „ostrá pára“,voda v nich obsažená stačí k vlastnímu napaření,jsou jak čerstvě uvařené.Potřebný čas k ohřátí je podle velikosti knedlíků. Když si nejsem jistý,vezmu jeden a vyzkouším na 5 minut. Podle potřeby čas upravím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Skvělá je jahodová poleva na knedlíky místo obvyklého cukru a másla. Do mixéru dám 2 obyčejné tvarohy, kelímek smetany (šlehačky), moučkový cukr několik lžic podle chuti a šálek jahod a rozmixuji. Lepší je udělat polevu hustší, aby moc nestékala ze lžíce, jako těsto na lívance. Je mňaminka:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Efchen

Určitě nejdřív uvařit a pak zmrazit.
Jinak jahody se dají také využít do skvělého nepečeného moučníku s piškoty a tvarohem nebo se zaklysanou smetanou. Dobré jsou s palačinkami, se šlehačkou, rozmačkané s mlékem nebo jogurtem,namáčené v čkoládě,pak také v šampaňském samozžejmě,ale i v pudinku nebo je výborný i tvarohovo jahodový štrůdl.Nebo jahodový cheesecake. Dá se z nich také udělat skvělá marmeláda nebo se mohou namíchat do ovocného salátu nebo do bowle.
Rozhodně nedoporučuji zmražovat jahody. Pak nejsou moc dobré.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

A kdybych hezky poprosila o recept , napsala by jste mi ho sem ?
Sama delam : 250 g tvarohu ve folii – mekkeho, 250 g uvarenych brambor , nastrouhame , na spicku noze soli , hruba mouka .. odhadem asi 250 g ( ale pisu z hlavy , nejsem doma ) , trosicku masla , na lzicku , davam take do testa , 1 vejce.
Jahody obaluji v krystal. cukru a az pak balim. Nekde jsem to vycetla.
Jsou moc dobre a u me zadane … , ale zkusila bych i jine. Diky. -iv-

před 4584 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Klíďo píďo! Také to dělám podle oka. Mám vyzkoušené tyhle: Jeden tvaroh v papíru (ne vanička), hrubá mouka (nebo dětska krupička), 1 vejce, trocha másla, špetka soli, jedno vejce a trocha vanilkové esence, trocha Solamylu. Těsto má mouky tak akorát tehdy, když se nelepí. Je lepší ho ale nechat (když je měkčí) trochu rozležet, protože ta mouka (Krupička) nabobtnává a pak by mohlo být moc tuhé! Pak je plním (jahody obaluji také, ale ve vanilkovém cukru!). Uvařené propíchnu a polévám jahodovým rozvarem s mátou a sypu strouhaným tvarohem s cukrem. No a ještě trocha rozpuštěného másla nahoru.
Stojí za vyzkoušení, jsou fakt vynikající. Zaručuji olizování se až za devatero ušima. 🙂

před 4583 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Zkusim nekdy pristi tyden a napisu. 🙂 Diky. -iv-

před 4583 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Rádo se stalo. Ať se povedou! 🙂

před 4583 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek