Mám hodně jahod. Muž miluje tvarohové ovocné knedlíky a tak mám už kolem sebe vyrobeno koulí jak na armádu minisněhuláků! Nějaké se zblajznou hned, ale chci je i zamrazit. Mám je raději šoupnout do mrazáku syrové nebo je nejdřív uvařit, pak zamrazit a potom je pro servírování jen ohřívat v mikrovlnce? Díky za rady a zkušenosti. 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? terry, aramah, iceT, tom004, anonym, anonym před 4584 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Damiano, zamrazit uvařené. Po rozmrazení (možno v mikrovlnce) nejlépe ohřát v páře. Provádím to takhle léta a tahle metoda je nejchutnější.
0 Nominace Nahlásit |
Taky jsem pro zmražení již uvařených.
Nebo, 2.možnost, uděláme jahodový mejdan. Do šampíčka jsou fajn. Dej echo
kde a kdy 🙂.
0 Nominace Nahlásit |
Jenom doplním o další možnost.Uvařené a mražené,bez jakéhokoliv rozmrazování,vložím do mikrotenového sáčku,zavážu a klasicky napařuji. Prohřátí trvá o něco déle,ale protože k nim nemůže „ostrá pára“,voda v nich obsažená stačí k vlastnímu napaření,jsou jak čerstvě uvařené.Potřebný čas k ohřátí je podle velikosti knedlíků. Když si nejsem jistý,vezmu jeden a vyzkouším na 5 minut. Podle potřeby čas upravím.
0 Nominace Nahlásit |
Skvělá je jahodová poleva na knedlíky místo obvyklého cukru a másla. Do mixéru dám 2 obyčejné tvarohy, kelímek smetany (šlehačky), moučkový cukr několik lžic podle chuti a šálek jahod a rozmixuji. Lepší je udělat polevu hustší, aby moc nestékala ze lžíce, jako těsto na lívance. Je mňaminka:-)
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Damiana
před 4583 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Určitě nejdřív uvařit a pak zmrazit.
Jinak jahody se dají také využít do skvělého nepečeného moučníku
s piškoty a tvarohem nebo se zaklysanou smetanou. Dobré jsou s palačinkami,
se šlehačkou, rozmačkané s mlékem nebo jogurtem,namáčené
v čkoládě,pak také v šampaňském samozžejmě,ale i v pudinku nebo je
výborný i tvarohovo jahodový štrůdl.Nebo jahodový cheesecake. Dá se
z nich také udělat skvělá marmeláda nebo se mohou namíchat do ovocného
salátu nebo do bowle.
Rozhodně nedoporučuji zmražovat jahody. Pak nejsou moc dobré.
0 Nominace Nahlásit |
A kdybych hezky poprosila o recept , napsala by jste mi ho sem ?
Sama delam : 250 g tvarohu ve folii – mekkeho, 250 g uvarenych brambor ,
nastrouhame , na spicku noze soli , hruba mouka .. odhadem asi 250 g ( ale pisu
z hlavy , nejsem doma ) , trosicku masla , na lzicku , davam take do testa ,
1 vejce.
Jahody obaluji v krystal. cukru a az pak balim. Nekde jsem to vycetla.
Jsou moc dobre a u me zadane … , ale zkusila bych i jine. Diky. -iv-
Klíďo píďo! Také to dělám podle oka. Mám vyzkoušené tyhle: Jeden
tvaroh v papíru (ne vanička), hrubá mouka (nebo dětska krupička),
1 vejce, trocha másla, špetka soli, jedno vejce a trocha vanilkové esence,
trocha Solamylu. Těsto má mouky tak akorát tehdy, když se nelepí. Je
lepší ho ale nechat (když je měkčí) trochu rozležet, protože ta mouka
(Krupička) nabobtnává a pak by mohlo být moc tuhé! Pak je plním (jahody
obaluji také, ale ve vanilkovém cukru!). Uvařené propíchnu a polévám
jahodovým rozvarem s mátou a sypu strouhaným tvarohem s cukrem. No a
ještě trocha rozpuštěného másla nahoru.
Stojí za vyzkoušení, jsou fakt vynikající. Zaručuji olizování se až za
devatero ušima. 🙂
Zkusim nekdy pristi tyden a napisu. 🙂 Diky. -iv-
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |