Avatar uživatele
anonym

Dáváte přednost bůčku nebo vepř. panence?

Doplňuji:
Ty palečky dávám i těm, kteří hlasovali pro panenku, ze solidarity. Já chci vidět každého názor bez rozdílu pohlaví . 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? flodur, iceT, hanny 2, anonym, gecco před 3601 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

bůček

Doplňuji:
Jsem pro bůček,udělám z toho vícero jídel.Knedlo zelo,segedín,s krá­líkem v kombinaci se zelím atd.
Panenka je taky dobrá,ale jen medajlonky,či chuťovku,prostě nemá takovou štávu jako kus flákoty bůčkový.ˇ
O zdravé stravě nemluvím.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Agneta

panenka

Po bůčku bych se poblila, už jen jeden jediný pohled na bůček by mi stačil abych neměla 2 dny chuť k jídlu, fuj…:DDD

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

okénko pro ty, co ho vyžadují

z bůčku neudělám minutku a k panence není zelí moc košer >>> já su pro rovnoprávnost a žádnou diskriminaci…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

bůček

Jistě že bůčku. Nelze sice srovnávat nesrovnatelné, ale pokud posoudím všechny aspekty, tak vyhrává bůček

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanny 2

panenka

Ale domácí uzenej bůček,to je lahůdka!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jepik

bůček

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
flodur

bůček

Samozřejmě bůček i když teková bůčková roládka plněná panenkou,řádně načesnekovaná a nakořeněná ze smetanovou bramborovou kaší a rajčatovým salátkem z rajčat ze zahrádky není také k zahození..... dobrou chuť
Doplňuji:
samozřejmě upečená dozlatova

Upravil/a: flodur

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

bůček

jednoznačně,vím co je dobré:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

bůček

Rozhodně bůčku…
😉
Udělám z ně lecjakou dobrotu.
Panenka? – dobře naložená je taky dobrá (medailonky, stejčíky, copánek), ale ten bůčkový potenciál nemá…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

panenka

Je to nejlepší vepřové maso. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nazdar Bazar

panenka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
brillant

bůček

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

okénko pro ty, co ho vyžadují

Pochutnám si na bůčku i na panence.
Bůček libový či prorostlý (uzený), za tepla i za studena nabízí širokou škálu možností a úprav – se zelím, plněný, nakládaný, řízek, holandský řízek, Segedínský guláš aj.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

okénko pro ty, co ho vyžadují

Doplňuji:
Nevím,neznám bůček sni panenku,dám si čínskou polívku.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

panenka

Trváním na dojídání ve mně v mládí vypěstovali averzi k čemukoli z masa co není pouze čistý sval. Takže bůček je u mně použitelný jen na to, aby na pekáči té panence dal trochu šmrnc, případně do karbanátků, kde se jeho nedostatky schovaj…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Luxx

panenka

panenka a pepřová omáčka… to je mňamka :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marketa54321

bůček

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Vašekva

bůček

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
gecco

McMerkurion → Minutka z bůčku

  • ukrojíš flák bůčku cca jak vysoký, tak široký (´hranol´)
  • nařízneš kůži napříč (neprořízneš), asi tak po centimetrech
  • nakrájíš jej podélně na třetiny tak, aby na jednom konci držel pohromadě, zbytek aby tvořil 9 ´pramenů´ (nebo na čtvrtiny – 16 pramenů, pětiny – 25 pramenů…)
  • necháš marinovat – dle chuti (já dávám česnek a sůl), jak dlouho to lze
  • vyndáš z marinády, necháš okapat (oschnout)
  • z pramenů upleteš ´vánočku´ a dáš do trouby prohřát na cca 150 – 180 °C (půl hodiny?)
  • na steakové pánvi oprančíš (250°C) ze všech stran (začneš kůží, skončíš kůží)
  • podáváš na prkénku (nebo předehřátém talíři), ostrý nůž (dranžírák) k tomu
  • příloha – kysané zelí, nastrouhaný křen, jalapeňo, hořčice, klidně i grilovaná panenka (suché maso k prorostlému, to je dobrota) 😉, pro ´slabší´ povahy dobrej chleba

Ručím za to, že od stolu (prkénka, talíře) nikdo nevstane ani při povodni…
😉

před 3601 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

ano,všechno jde,ale ne srovnávat hrušky s jabkama,každej kus masa je svůj a chce svý,minutka je za minutku hotová,flák masa na pánev,kořením to jen huntuješ,a pak šup na talíř >>> prostě jsem na obojí…

před 3600 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek