Odpoveď byla označena jako užitečná
Když jsi poprvé za volantem, tak nemáš srovnání. Je to ale o zvyku. V mém autě je např. dost slabá pružina na plynu, oproti jiným autům, které jsem řídil před tím. Nějakou dobu trvalo, než jsem si na to zvyknul. Chce to lehkou „nohu“.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?DvonDyCZ Nahlásit |
Samozřejmě na to nesmíš dupat jak na rejč. Je to na zvyku. Jemné přibrždění nebo přidání plynu se děje docela nepatrným sešlápnutím. Kdybys byl z auta šlapáním unavený jak z kola, tak by to auto jaksi pozbylo významu, nemyslíš?
0 Nominace Nahlásit |
Ano, je to jen věc zvyku. Když jsem se učil řídit auto, tak jsem si zouval boty.
O zvykání při střídání aut psali již předchozí odpovídající, pro mne je nejtěžší přecházet mezi automatickou a manuální převodovkou
0 Nominace Nahlásit |
Ty prostě poprvé sedneš do nejakeho auta…
A podle toho, jak si na něj zvykneš, podle toho se přizpusobiš tomu, jak
s nim budeš jezdit..
Vzdálenost předních kol od zadních – to se projeví v zatáčkách..
Výkon, jestli je to naftak nebo benzin…
Jak je tuhej podvozek…
Hlavně asi hmotnost auta…
Mezi oktavkou a Puntem bude rozdíl asi 700kg..
Jedno třeba v benzine, druhé v naftě…
Já ti řeknu svoji zkušenost…
Jezdil jsem 50 000km v Ceedu.. Benzinovem..
Strašně citlivé pedály…
Potom jsem na 50 000 sedl do Octavie 1 v naftě.. Vůbec to netočilo,
chtelo to zvyk, pedály šly ztuha…
Potom jsem kupoval novou Octavii 3 …
Šel jsem to s prodejcem projet…
§kapu na plyn a pouštím spojku …
A najednou říkám....... Co to je???!!! Já jedu a přitom stojíme… ???
Byla tam jednička…
Frajer mi říká, že u trojek spojka zabira až nahoře…
Prostě změna jak prase..
Ty si musíš zvyknout na jedno auto, se kterým budeš jezdit..až budeš jezdit jiným, zvykneš si na jiné..
0 Nominace Nahlásit |
Ano je to o zvyku, každé auto je jiné a u každého dalšího auta do kterého sedneš Ti bude nějaký čas trvat než „si to sedne“. Ale postupem času se zkušenostmi to bude čím dál snazší.
A jen taková perlička: i každá noha je jinak naučená… V autě které dobře znám jsem z malicherného důvodu zkusil jemně přibrzdit levou nohou… Zastavili jsme skoro na fleku. Zkrátka levá neuměla brzdit… 😉
Upravil/a: Dochy
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek