A jelikož můj otec teď neplatil alimenty jak má,tak chce jít na sociálku má matka.Ještě jsem jí neřekl že nestuduji a nechci,aby se to dozvěděla od někoho jiného ale ode mě.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3935 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nevím kolik máš let, ale s těmito fakty ihned seznam mámu. Je za Tebe zodpovědná a měla by kvůli Tobě velké problémy.
0 Nominace Nahlásit |
Jen doplním Marsi, neoprávněné čerpání dávek se může stát
i trestným činem.
Doplňuji:
Dnes už je sociálka i úřad práce – zprostředkování zaměstnání
jeden celek, vše spadá pod úřad práce. To že úřadu neoznámíš všechna
fakta, je možné posuzovat jako podvod, pokud vezmeš neoprávněně ty nebo
rodič nějaké peníze.
Upravil/a: zzzzz
0 Nominace Nahlásit |
Nevím, jak je to s úřady ve městě, kde bydlíte, ale tam, kde bydlím já, spolu -zejména tyto dva- úřady komunikují. Samozřejmě to nemyslím tak, že si telefonicky každý den sdělují novinky ohledně každého z registrovaných ;) Spíše tak, že databáze každého z nich jsou přístupny tomu druhému.
Takže podle mne tomu bude takto: pokud se po tom vyloženě nebude nikdo „píďalkovat“, tak se to nejspíš nezjistí …tedy, nezjistí ihned. Ovšem za čas na 100% ano (i kdyby to mělo být, až po vás budou chtít doklad o potvrzení o studiu).
Standardní doba na sdělení o změně údajů (což je vaší povinností!!) bývá do 5 prac. dní, ale nemusí to být pravidlem. Proto vám VELMI doporučuji jít s novými skutečnostmi, co nejdříve ven. Zatajování/nespravení o změně (jakýchkoli) údajů totiž bývá v některých případech sankcionováno.
Mimochodem, pokud jste tak ještě neučinil, informujte o ukončení studia hlavně svoji zdrav. pojišťovnu!!!
0
před 3935 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Škola nedělá mrtvého brouka, ale cca do 1 měsíce bez dodání omluvenky studenta pak obešle rodiče, že nestuduješ a že tě vypovídají ze školy. Když matku necháš jít na sociálku pro přídavky a ona zjistí za cca 14 dní, 3 neděle, že již dávno nestuduješ, riskuješ nejen důvěru matky v tebe, ale matka na sociálce ze sebe udělá pěkného pitomce, až za měsíc půjde přídavky zas odhlásit a pak ti to asi „pěkně spočítá“, až je bude muset vracet.
0
před 3934 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mamka to měla už dávno vědět od tebe, na co čekáš? Až se to
provalí
a škola pošle doporučený dopis? Až se máma složí?
Pokud jde o ZŠ, hlásí to za nějaký čas škola „sociálce“, pokud
absence nebude
řádně omluvena rodiči a dosáhne určitého počtu hodin. (neomluvené
hodiny, nezájem rodičů).
Pokud jde maminka požádat o finanční pomoc na sociální odbor PÚ, bude
potřebovat potvrzení o studiu (po povinné ZŠ).
Také přijde v zaměstnání o daňové zvýhodnění (bonus) = 1.117 Kč
měsíčně.
V obou případech o dětské přídavky, pokud je pobírá.
Takže studovat, nebo" makat" !!!
0
před 3931 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek