Pppk

Nevíte, jak mohu vyřešit? Při nastartování auta Volvo v70D je slyšet hučení. Po vypnutí motoru pak, že se něco dotáčí.

Navíc mi sem tam svítí baterka a nebo svítí neustále a pak zase zhasne. Nevíte co by to mohlo být. Děkuju za radu

1, Upozornění

Pozdrav je slušnost, ale do otázky nepatří. Pozdravit i poděkovat ostatním uživatelům můžete v poli pro doplnění otázky.

2. Dobrý den, při nastartování auta volvo v70D je slyset hučení. Po vypnutí motoru je slyšet, že se tam něco dotáčí.

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 1949 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
aliendrone

Motor po nastartování přirozeně vydává zvuk. Po vypnutí motoru toto způsobuje obvykle ventilátor na chladiči, po chvíli (zchlazení) se to vypne samo, neboj nic.

Ohledně kontrolky dobíjení, tam může být vícero příčin. Nejčastější příčinou je umírající regulátor na alternátoru. Co říká diagnostika?

0 Nominace Nahlásit

Fyzik

Vím co myslíš, asi 2 vteřiny takové hluboké klesavé hů. Taky jsem to měl, ale nevím co to bylo a prý to neva.

0 Nominace Nahlásit

Dochy

Mně na Partnerovy (motor 1.9D) vyměnili EGR (AGR) ventil. Tak teď zas od nastartování do asi 15s po vypnutí motoru slyším takové zvláštní bzučení. Tak třeba by to mohlo být něco takového. Chvíli po zhasnutí motoru by také mohla běžet vrtule od chlazení. Ale alespoň u mně ta běhá poměrně neslyšně (musel bych být úplně u chladiče)
Ještě mně napadlo: Co turbo? To já u sebe slyšet nemůžu ale teoreticky by to u Tebe být mohlo a podle veho by sedělo to, že se ještě pár sekund dotáčí.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek