Dobrý den,
jak říká například pan prof. Jan Rak, tak svým vědomím můžeme ovládat realitu, má o tom spoustu přednášek, realitu si vlastně utváříme sami, kvantové experimenty prokázaly, že mezi pozorovatelem a pozorovaným je spojení, že je to jedno a totéž, že pozorovatel ovlivňuje realitu. Podle mě má pan Rak pravdu, když si o tom něco zjistíte, tak podle mě dosopějete ke stejnému závěru. Může se to zdát divné, ale tak Galileovy názory byly také zprvu odmítány a pak se ukázalo, že měl pravdu, takže nechápu, proč někteří pana prof. Raka kritisují. Zajímají mě vaše názory.
Standa Macík
Zajímavá 0 před 705 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Netuším, proč se ptáš na něco, když o odpovědi jsi už přesvědčen. Nechápu ani, k čemu ti odpověď na tito otázku bude dobrá, či jak může pomoci někomu jinému.
0 Nominace Nahlásit |
Jako možné to asi je. Biblické texty jsou plné těchto zázraků.
1Kdo udělil odpovědi palec? Standa Macík
před 705 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nevím, kdo je profesor Rak. Neslyšel jsem jeho přednášky, možná udělám. Každý může mít určité názory, ale mají omezenou platnost. Já svým vědomím, myšlenkami, mohu ovlivit třeba to, co si dám k jídlu, co si přečtu, ale nemohu ovlivnit tažená čísla ve Sportce, tedy náhodné jevy a jiné.
0
před 705 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Objektivní realitu nedokážeme svým vědomím nijak ovládat. Naše
vnímání reality ovšem našemu vědomí podléhá. To jsou ale dvě různé
věci.
Mapa není území (A.H.S. Korzybski)
O čem nelze mluvit, o tom se musí mlčet. (L.Wittgenstein)
0
před 705 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na psychologické, duševní, úrovni jistě, na tom není ani nic těžkého, je to o tom, že co vysíláš, to taky sklízíš. Promiň, nic si o tom „zjišťovat“ nebudu, nepotřebuju si „zjišťovat“ něco o tom, co „zná“ každý pes, či kočka. 🙂
Že Tys „objevil Ameriku“ Ti ze srdce přeju, ovšem je to, trošku, dětinské a úsměvné. 🙂
0
před 705 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Filip84: Vy jste mě ale nepochopil, protože my svým vědomím dokázeme realitu měnit, i tu hmotnou, třeba když dostaneme dopis, tak si řekneme, že to bude jistě něco špatného, a to je právě ten okamžik, kdy svým vědomím z toho to špatné uděláme, viz závěry kvantové fyziky a přednášky pana prof. Raka.
Drape, pouze mě zajímají názory zdejších uživatelů, nevidím na tom nic špatného, pokud se vám to nelíbí, můžete moji otázku ignorovat. Děkuji za pochopení.
annas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |
Kelt | 1003 |
Astronomie |
Fyzika |