annas

Dostali jste někdy opravdu dobrou radu, drželi jste se jí a stále na ni vzpomínáte, protože byla nad zlato?

Dostali jste někdy svém životě opravdu dobrou radu, které jste se pak drželi, a na kterou i dnes vzpomínáte? Pokud ano, jaká to byla? A jak změnila váš život?

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? led, vagra, Drap, da ny, dust8 před 344 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Drap

Dostal Nejvíce snad od otce. Spíše se jednalo o rady jak o dělat, než o moudra spokojená s životem. Vzpomínám na ně průběžně , vždy když se hodí. Pravdou je, že některým jsem nevěřil, ale s odstupem času, jsem zjistil, že to tak je a v duchu jsem se za nevíru už mnohokrát omluvil. Každé zlepšení v čemkoli, částečně život změní.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
zjentek

Přestože probuzený, který nalezl hluboké uvědomění, za rodiče jsem měl lháře. Proto opravdu dobrá rada ke mě po čas mého nevyhnutelného vyrůstání nikdy nedorazila. Proto taky jsem vždy musel HLEDAT. A cesta dosud běží. Dosud probíhá. Děkuju.

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

da ny

Podobně jako Drap,
dost praktických rad (rodiče, vedoucí v 1. zaměstnání). Sem tam nějaké to životní moudro,
hodně z knih.
Nijak zásadně můj život nezměnily, ale zkvalitnily, usnadnily a asi i formovaly..
„Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim.“
„Jak chceš, aby lidé jednali s tebou, tak jednej ty s nimi.“
Nevyžádaná rada, pomoc druhému, je většinou k ničemu.“
„Věci jsou někdy jinak, než se zdají být…“
Nedělej nikomu vola, nalož si na záda, co sama uneseš.“
„Rozčiluj se jen do výše svého platu!“ 😉

0 Nominace Nahlásit

Savier

Od mého dědy… Nikdy se nežeň.

0 Nominace Nahlásit

Pepa25

Miluj dobro, pravdu, krásu,
nevděku se nelekej,
poslušen buď moudrých hlasů,
chválu lidé nečekej.

Také jsem to takto dostal od mámy do památníčku …

Zdroj: https://mojebe­tynka.maminka­.cz/Client.Ga­llery/show.as­px?id_file=698243237­&article=48954

0 Nominace Nahlásit

Jaja23

Nikdy nedělej druhým to co nechceš, aby dělali oni tobě.

Ale kdybych měla vyzdvihnout ještě jednu věc, jestli se to dá považovat za radu, tak doplňovat vitamíny pomocí doplňků stravy. Mamka nás to učila už jako děti, ale to víte, v tu chvíli to člověk neocení. Teď ale doplňuju vitamíny pravidelně, zejména ty z https://www.all-the-best.eu/. Nejsem potom tolik unavená a zvládám lépe stres.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
zjentek

Pětadváca, to je na apríla?

Nový příspěvek