Ahoj. Chci se zeptat, partner bude kupovat byt, který bude napsaný na něj , hypotéka taky bude napsaná pouze na něj. Já mu však budu platit pulku hypoteky i pulku všech nákladů na byt. Mohla bych si ošetřit nějakou právní smlouvou, notářsky uzavřenou tyto investované finance? Aby mě jednou nevyhodil a já neměla nic.Prosim poradte.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? tom004, anonym, suaeda před 4857 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Určitě, zvlášť pokud jste si to dohodli zatím jen ústně. Nejlepší
by bylo uzavřít písemnou dohodu ještě před koupí.
A nemusíte chodit přímo za notářem, na tohle vám stačí běžný
advokát.
A ještě něco, užívací právo je něco jiného než nárok na finační
podíl hodnoty bytu.
0 Nominace Nahlásit |
Nejen,že mohla,ale měla.Nechal,bych si sepsat u příslušného právníka smlouvu se všemi platbami,dělení hypotéky,ap.,nechal ověřit,a požádal na KÚ,o zřízení věcného břemena.Konkrétně,se vše u právníka určitě dozvíte.
0 Nominace Nahlásit |
Jestliže je to tak,tak nevidím důvod,proč bys neměla dostat z bytu podíl,podle toho,kolik peněz do něj vložíš.V tomto vám jistě poradí právník a notář to pak s váma sepíše,manžel snad nebude mít nic proti..I kdybych tu teď vymyslel to nejlepší řešení,stejně je třeba to probrat s právníkem,který bude znát příslušné zákony a pravidla a dá dohromady vhodnou smlouvu.Nejlépe snad aby se tvůj podíl při případném rozvodu = x(např.50)% hodnoty bytu – polovina nesplacené hypotéky.
0 Nominace Nahlásit |
Muj kamarad ma syna a ten to mel take tak. A po 5 letech se rozesli a on ji nedal vubec nic a divenka nic nezmohla. Me do toho nic neni , ale ja bych nikdy nechtela , aby se takhle moji synove zachovali ke svym slecnam. A sama radim , kdyz se me zeptali, at je byt na oba. A nebo , pokud vam to prijmy dovoli , navrhnete priteli , ze udelate to same , ale byt bude na vas. Uvidite reakci. -iv-
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek