Avatar uživatele
icurusL

Dvoubarevná hrudková chuťově vodnatá „Rama s máslem a 100% přírodními ingrediencemi“. Co se jí stalo?

Nějaké čáry s teplotou? Horní vrstva byla tmavě žlutá zatímco spodní světlé nažloutlá. Hrudky. Po ochutnání jako voda s trochou másla.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 944 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
nyjono

Tmavší horní vrstva může znamenat, že je staršího data.
Vodnatá konzistence s hrudkami – možná, že prošla mrazem a následně opět roztála při teplotě nad bodem mrazu.
Ale je to jen dohad.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Ametyst

Rama a jiné margariny jsou emulze tuku a vody, a při špatném skladování, nebo věkem, nebo i špatným výrobním postupem se rozloží na své původní složky. Včetně barviva.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Pravděpodobně teplotní rozklad emulgátoru, viz nyono. Popřípadě i v důsledku stáří.

Dej Ramu na pánvičku a zkus ji přepustit jako máslo. Zůstane ti voda s plovoucími žlutými kolečky. Vlastní „objev“. Každopádně vyrobit " máslo" jde i z koňských kopyt, ovšem na tvém místě bych se margarínům vyhnul. :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek