Dobrý den, chci se zeptat, funguje stravování podle Lenky Kořínkové? má s tím někdo zkušenosti? připadá mi nelogické ládovat se šunkou a zároveň ztrácet na váze… :) děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? GM, iceT před 4810 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nevim, co je dieta podle Lenky Korinkove. Ale abyste skutecne hubnul, prizpusobte tomu nejen jidelnicek, ale i cvicte.
Jidelnicek by mel vypadat zhruba nasledovne. Zaprve – jist pravidelne. Na snidani neco, co vam doda energii (a ano, to jsou treba BeBecka). Na svacinu dopoledne neco lehciho – jogurt, atp. Na obed vydatne jidlo s masem. Na odpoledni svacinu nejake ovoce (jogurty, apod.). A k veceri rohlik s necim – a nejist ji moc pozde, rekneme, ze optimalni je sesta az sedma hodina.
Mate-li behem dne na neco chut, zobejte zeleninu, pripadne se podivejte, obcas maji relativne malo tuku i nejake susenky. (Pozor – ne müssli tycinky – co jsem se dival, tak tedy ty moc na dietu nejsou.)
Mimo jidla je dulezite i nejak cvicit (pokud pracujete manualne, cvicit nepotrebujete, pokud sedite u pocitace, ve skole ci v praci, mel byste dat telu cviceni). Idealni je treba rotoped. Vysledky skutecne poznate – tim, ze se budete potit a pojedete na hranici svych sil. (Samozrejme musite vedet, kde mate hranice, ale ne ze pri prvnim „me boli nohy“ toho nechate – nohy vas prestanou bolet po 10–15 minutach jizdy, pokud pojedete neustale tutez zatez. Efektivni je treba jet ze zacatku 4 minuty stred (tj. z 80% vasich sil), 1 minutu na tezsi na doraz (tj. 100%) a 1 minutu potom naprosto povolit a jet jen aby se nereklo. A tohle opakovat.)
Hubnuti je tezke, aby bylo zdrave. Anebo si muzete odrovnat treba stitnou zlazu jako moje teta nejakym utrejchem, diky kteremu „nebudete citit zarucene zadny hlad a pomuze vam zhubnout!“
Ad jeste Lenka Korinkova – s jeji dietou zkusenosti nemam, ale hlavne do sebe neprestavejte dostavat i ostatni veci. Dieta je spravna jen tehdy, kdyz se v podstate v jidle neomezujete (jen si vybirate, co jite – a je to pestre).
A abyste nerekl, ze to rikam jen tak: za mesic tohohle vseho (bez omezovani jidla, s mensim cvicenim) jsem utahl pasek o tri centimetry. Je to sakra poznat.
0 Nominace Nahlásit |
to by musela být sakra kvalitní šunka :)
to, co funguje, je pořád stejný – jez hodně zeleniny, ovoce, pij vodu… fakt je to furt to samý, nebudu to zase vypisovat, sorry
0 Nominace Nahlásit |
Dieta podle Lenky Kořínkové je založena na tom,že zvířátka a kytičky
se papají podle určeného vzorce a tyto dvě skupiny se nemají míchat
dohromady.Níže v odkaze je více informací.
Jestli to funguje?Stejná dieta nezabere u dvou lidí stejně rychle nebo
stejným způsobem.Kamarádčina mamka se takto stravuje už několik let a
nestěžuje si.Dělená strava(což je Kořínkové dieta)je vlastně životní
styl.
http://www.dieta-fit-hubnuti.cz/dieta-lenky-korinkove
0 Nominace Nahlásit |
Popsáno jak zaručeně zhubnout bylo už mnohokrát. Pan Galax se ale neptal
jak má zhubnout, jen jestli funguje dieta Lenky Kořínkové neboli dělená
strava.
Ono je to fakt spíše o zdraví (?), je založená na tom, že bílkoviny =
„zvířátka“, neboli maso, mléko a výrobky z něj, vejce se tráví
v žaludku, zatímco sacharidy = „kytičky“ – moučné a pekařské
výrobky, těstoviny, obiloviny, ovoce (zelenina je univerzální, dá se
použít s oběma skupinami) v tenkém střevě. Příznivci tohoto způsobu
stravování tvrdí, že to druhé, čili v žaludku sacharidy a ve střevech
bílkoviny překáží a brání správnému trávení živin, na které je ta
která část trávicího ústrojí uzpůsobená.
To, že to má na určité lidi redukční efekt, je prosté – zatímco
obyčejný člověk si dá třeba knedlo-vepřo-zelo, a Lenka jen maso se
zelím, sní o ty knedlíky méně kalorií. Pokud si ale místo knedlíků
naložíš dvojitou porci masa, zhubnout fakt nemůžeš.
Toť asi v kostce o dělené stravě:-)
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4810 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podle diety Lenky Kořínkové (dělená strava) jsem zhubla 24 kg za rok. Dietu jsem nedržela v jednom kuse, když mě to přestalo bavit tak jsem jedla třeba 2 – 3 týdny normálně a pak zase skočila na dietu. Důležité je uvařit si takové jídlo, které ti chutná a nehladovět, najíst se dosytosti těch potravin, které zrovna můžeš, pak nemáš potřebu hřešit. Pokud mohu poradit, nejvíc mi vyhovovalo jíst např. 3 dny kytičky a 2 dny zvířátka, nekombinovao obojí v jednom dni, protože každý má jiné trávení a špatně se odhaduje, zda jsem už strávila zvířátka abych si mohla dát pečivo. Tato jediná dieta na mne zabírala, 5 – 6 let jsem si držela váhu. Potom jsem zvolna začala zase přibírat a musela jsem začít znovu.
0 Nominace Nahlásit |
S touto nemám skúsenosti, ale stačí ak vyhodíš z jedálnička mastné, tučné jedlá, sladkosti( aj keď sem-tam nezaškodí), a začneš jesť ovocie, zeleninu, a hlavne kvalitné potraviny a kilá pôjdu dole a ani o tom nebudeš vedieť. Vlastné skúsenosti. Na takejto strave som od mája a schudla som 11 kg. K tomu som mala samozrejme každý deň cca.25 minút Pilatesu/ rýchej chôdzi/ behu a nepocítila som žiadne obmedzovanie. Dám si aj koláč, samozrejme s mierou, alebo niečo podobné. Veď život predsa nie je len o chudnutí. A na chladničke mám nápis: ,, Nežijem preto, aby som jedla, ale jem preto, aby som žila. "
0
před 4810 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |