Avatar uživatele
Savier

Hnije mi jídlo ve střevech?

Moje prdy a výkaly smrdí.

Zajímavá 0 před 143 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Tonda Káňa

To je normální…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

To bys musel upravit stravu, jako dámy ve Starém Řecku,
doplnit čaji a bylinami, abys voněl po fialkách. 😉
Ano,
zápach je „normální“, protože většina lidí nesprávně kombinuje stravu/potraviny.
Česká kuchyně je tím velmi dobrým příkladem.
Kdo má dyspeptické obtíže a vadí mu i prdíky (říhání, těžký žaludek a ty další,
větší i závažnější obtíže),
měl by se zajímat o to co a jak jíst/nejíst, aby se obtíží zbavil. Zmírnil he.

Základ je v informovanosti.
Ve stravovacích návycích z rodiny a v tom, že lidi to (dokud není zle)
nezajímá a nikdo nás t o malička neučí.

Psala jsem to tady snad 100× 🙂
Žaludem obsah vydezinfikuje, pomele na tekutinu a lehce natráví některé složky.
Převážná část se pak tráví/vstřebává ve střevech.
LIDSKÉ TĚLO umí trávit 1 bílkovinu, další čeká, až na ni přijde řada.
„Hnije“, než na ni dojde ⇒ zápach jako tchoř, zkažené vejce…..
Proto by se neměla konzumovat současně mléčná bílkovina s masem
Z toho vyplývá, že šunka + sýr v bagetě, na chlebu či na talíř, společně nepatří. Sáry, nebo maso. Mezi nimi by měl být časový odstup
DALŠÍ vražedná kombinace (z hlediska zdraví), je cukr x zelenina. Tedy míchat ovoce se zeleninou je nevhodné. SALÁTY SLAZENÉ CUKREM – rajčatový, okurkový, hlávkový, mrkvový, HNED TAK NENAJDEŠ, V JINÉ KUCHYNI.
NA MASO NEPATŘÍ CUKR! Tedy rajská, omáčka, svíčková (maso x smetana – mléčná bílkovina), švestková omáčka, slazená koprová s masem, seged. guláš se smetanou, kuře na smetaně, maso naložené v jogurtu a další….
Všechny ty sladké kečupy, dresinky na masovém burgeru, párku, u masa, jsou nevhodné.
Maso s plátkem broskve, pizza s ananasem a šunkou a další prohřešky, NÁVYKY typické,
pro český jídelníček, kuchyni VEDOU K TOMU, ŽE JSME NA PŘEDNÍCH PŘÍČKÁCH RAKOVINY STŘEV, VE SVĚTĚ.
Domnívala jsem se, že se národ zajímá a že ví, je informován.
Není tomu zak. Lidé jsou hloupí. Nepídí se po informacích, vlastní zdraví je nezajímá, nic pro to nedělají, AŽ KDYŽ JE ZLE.
Ani já jsem o všech skutečnostech a ideálních zásadách výživy (ohledně zpracování v tělea bio pochodech), hodně dlouho nic nevěděla. Nebo jen málo.
Od té doby co „VÍM“, se mi lecos vysvětlilo a pochopila jsem........

DALŠÍM PROHŘEŠKEM je v nedávné době doporučované pití během jídla (zapíjela se i polévka;-))
A !moderní trend“, tip na hubnutí = vypít před jídlem sklenici vody, ať se toho do žaludku vejde méně! BLBOST na eNtou.
Příliš mnoho tekutin v žaludku naředí kyseliny, zhoršuje se proces natrávení,
žaludek je těžký až k bolesti.
Pokud neznalec ještě „lemtá“ u jídla, a hned po něm, posune se PŘEDČASNĚ OBSAH ŽALUDKU, ještě nedostatečně „pomletý“, do tekutější hmoty. Dostane se v kouscích do střeva výsledkem jsou větry, meteorismus a větší zápach stolice.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek