Avatar uživatele
hanysicek

Hospodské kysané zelí, jak na něj?

Chtěla bych se zeptat jestli nemáte nějaký dobrý recepty na bílé kysané zelí k huse.. myslím takové to typické hospodksé sladko-kyselé:-)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Alesh před 4789 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Dělám to jednoduše tak, že osmahnu cibulku, přidám kysané zelí i s lákem (nejlepší jsou Tuřany), kmín, sůl, případně cukr a dusím. Nazávěr zahustím bramborovým knedlílem v prášku, no a je to )) Po odstavení z plotny dochutím tekutým Magi kořením.
Ale nevím, jestli je to „hospodské“ – v každém případě však dooost tobré )

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jmhad

Když vařím v hospodě zelí,tento týden na hody asi 15 kilo,tak jej jednou propláchnu, překrájím,přidám vodu,sůl,trochu cukru a pokud chci bílé,tak bez kmínu.Uvařím – každé má jinou dobu.Odeberu vodu,přidám cibulku.A zase,po­kud chci bílé,tak jen zasklovatělou, ta dozlatova barví.A někdy,pro lepší strávníky,dám cibulky osmahnout i trochu špeku či anglické slaniny a zahustím klaidou – mouka rozšlehaná ve vodě.
Ale jen trochu, záleží,jak to chci husté. Provařím ,dochutím a podávám.Ono stejně druhý den zhnědne.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tom004

Co kuchař,to jiná příprava.A vět­šinou,ta „moje“ je nejlepší.Tak raději odkaz,tam si určitě vybereš.

http://recepty­.vareni.cz/vyh­ledavani/?q=Ky­san%C3%A9+zel%C3%AD+2&dr­uh=12&search=1

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Tak jak píše barbakán, zelí je v podstatě vždy stejné, záleží na dochucení.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jaza

Vodu z kysaného zelí vymačkám do hrnku /nechám na dochucení/, zaliji vodou, přidám sůl a celý kmín. Vařím do měkka, přidám osmaženou cibulku na tuku nebo špeku, ne moc tmavou, zahušťuji nastrouhaným syrovým bramborem i s tou vodou, která při strouhání vznikne /na 1 pytlík 1 větší brambor/. Pokud chci zelí hustší, tak v trošičce vody rozpustím škrobovou moučku a zaliji. Dochutím vodou ze zelí. Normální mouku nepoužívám, protože je v zelí cítit a po přihřívání stejně pak zelí zase zřidne.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Radius

Tady se píše, jak zelí udělat (je tam návod):
(Jak si připravit kysané zelí doma)

https://www.pro­zeny.cz/clanek/ces­ka-superpotravina-kysane-zeli-pomaha-pri-hubnuti-chrani-srdce-a-posiluje-imunitu-37645

před 2637 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek