Pred chvili se manzel vratil z hub,nadilka bohata!Cisteti,smazeni,to me ted ceka.Mezi jinymi listicky,pro me nej nej houbicka,a proto prosim o nejaky receptik od vas ale vyzkouseny na upravu techto hub.Dekuji!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, Jahoda, rynek878, elektrikář před 5204 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Podívejte se na odkaz. Již se o zpracování lišek mluvilo.
Zdroj: http://www.odpovedi.cz/otazky/jak-zpracovat-lisky
0 Nominace Nahlásit |
U nás na Liberecku už rostou,hřiby,kozáci,masáci.Paní co vaří,tak tam jsou houby,včera jsme měli obalované řízky z hříbů,brambory,michaný zel.salát.To byla ňamka.
0 Nominace Nahlásit |
Jsem kousek od Českého Krumlova a stále tady prší.Zatím je u nás na ně asi zima.Rostou ale jenom lišky.
0 Nominace Nahlásit |
Dnes jsem V Kraslicích viděl několik lidí s plným kýblem nádherných hřibů zítra musím jít také.
Taky jsme v neděli byli. Všechno tj. lišky, praváčky, modráčky, jsem nakrájela, 5 minut uvařila v osolené vodě, dala do sklenice a prokládala cibulí, tatka uvařil 2× po jedné hodině a je to pochoutka!
my děláme bramboračku, obal. řízky, kuřecí na hříbkách ( ale dávám jakekoliv houby ) a jinak tady na karlovarsku rostou, včera jsem chvíli byli a našli 2 kila hub, samý hříbky, poddubáky, křemenáče a manžel hřiba kováře. jinak babek a myslím, že i lišek (nejsem si jistá, protože je nesbíráme) je tady mraky. dneska jsme byli taky asi hodinku a máme kilo hřibů a poddubáků a v úterý jdem zase. a to chodíme zásadně kolem oběda nebo až se malá vyspí, cca ve 3 odpo a jsou pořád 🙂
JAMI155, proč uzamykáš otázku, když chceš receptík?
Ráda dělám bramboráky z kovářů, mohou být i jiné hřibovité houby,
jsou však dost měkké.
Kováře nakráj.na kostičky podusím 15 min na másle, potom přidám do
klasického bramborákového těsta a smažím bramboráky. A pak jíme až
skoro do prasknutí. Poměr: 1/3 hub, 2/3 brambor.těsta. Dobrou chuť!
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |