Už vařim hovězí přední dvě hodiny a pořád je tuhý. Kde soudruzi
z NDR udělali chybu?
Doplňuji:
Nejdřív jsem ho orestovala s cibulí a česnekem, potom tam dala vodu a
rajčata a papriku. Až změkne , tak to dam na špagety a sním.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, tom004, dědapetr před 4902 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
tak vař dál -je to ze starýho vola, ono změkne neboj/tlakáč by to
jistil, bylo by to dřív/
Doplňuji:
takže skoro guláš tak ještě 1/2 hodinky vydrž a pochutnáš si
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Sice nevím,co mají soudruzi z NDR společného s hovězím,ale víc by
mne zajímalo jak ho ty dvě hodiny vaříš,s jakými přísadami,a jaké bude
jeho další použití.
Doplňuji:
No,tak to musí být pěkně starý „soudruh“.:) A Hanulka 11 má
pravdu.Může se dusit klidně i 3 hodiny.
Upravil/a: tom004
0 Nominace Nahlásit |
Tak přidej špetku jedlé sody a nebo lžičku koňaku.
P.S. Kdyby ta dlouhodobá tuhost byla na jiném fláku masa,by nebylo na
škodu,že jo ?! 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Moje žena dává k tuhému masu do hrnce 3× zátku korkovou od vína omytou.Potom se to vyndá a opláchne,lze použít znovu. Pomáhá to,ale nevím jak je to možné.
0 Nominace Nahlásit |
To orestování je správné,ale bez česneku a cibule.A nechat poměrně dlouho,aby to teplo proniklo co nejhlouběji.Když to budu dělat rovnou na cibuli,tak mohu orestovat jen lehce nebo tu cibuli spálím.Pak přendat na osmaženou cibuli s česnekem a přísadami, orestovat krátce a dusit a podlévat a dusit,nejlépe v kastrolu s vyššími a silnými stěnami.A kdo má litinový,je jednička. Nejlépe je dusit přikryté v troubě.Že dušení je poněkud odlišné od vaření zjistily už prababičky. Při vaření je maso celé ponořené ve vodě,která má cca kolem 90 stupňů.Při onom dušení je ponořena menší část a na větší zbytek působí teplo ze stěn použitého nádobí,které je vyšší než oněch 90. Obdobně by se měl dělat dobrý steak,zejména hovězí.Žádná teflonová pánvička,ale těžká a vysoká,aby teplo nepůsobilo jen z jednoho směru.
0 Nominace Nahlásit |
Nevím kde soudruzi udělali chybu,mám dojem že to hovězí je pěkně,stary jestli je to soudruháma to snad né,kráva je stará,nevíte co vám nabízí za zboží.
Zdroj: žolík
0
před 4902 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |