Avatar uživatele
iwetax

Hovězí přední- kdy změkne?

Už vařim hovězí přední dvě hodiny a pořád je tuhý. Kde soudruzi z NDR udělali chybu?
Doplňuji:
Nejdřív jsem ho orestovala s cibulí a česnekem, potom tam dala vodu a rajčata a papriku. Až změkne , tak to dam na špagety a sním.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, tom004, dědapetr před 4902 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

tak vař dál -je to ze starýho vola, ono změkne neboj/tlakáč by to jistil, bylo by to dřív/
Doplňuji:
takže skoro guláš tak ještě 1/2 hodinky vydrž a pochutnáš si

Upravil/a: hanulka11

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Sice nevím,co mají soudruzi z NDR společného s hovězím,ale víc by mne zajímalo jak ho ty dvě hodiny vaříš,s jakými přísadami,a jaké bude jeho další použití.
Doplňuji:
No,tak to musí být pěkně starý „soudruh“.:) A Hanulka 11 má pravdu.Může se dusit klidně i 3 hodiny.

Upravil/a: tom004

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Tak přidej špetku jedlé sody a nebo lžičku koňaku.
P.S. Kdyby ta dlouhodobá tuhost byla na jiném fláku masa,by nebylo na škodu,že jo ?! 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Moje žena dává k tuhému masu do hrnce 3× zátku korkovou od vína omytou.Potom se to vyndá a opláchne,lze použít znovu. Pomáhá to,ale nevím jak je to možné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

To orestování je správné,ale bez česneku a cibule.A nechat poměrně dlouho,aby to teplo proniklo co nejhlouběji.Když to budu dělat rovnou na cibuli,tak mohu orestovat jen lehce nebo tu cibuli spálím.Pak přendat na osmaženou cibuli s česnekem a přísadami, orestovat krátce a dusit a podlévat a dusit,nejlépe v kastrolu s vyššími a silnými stěnami.A kdo má litinový,je jednička. Nejlépe je dusit přikryté v troubě.Že dušení je poněkud odlišné od vaření zjistily už prababičky. Při vaření je maso celé ponořené ve vodě,která má cca kolem 90 stupňů.Při onom dušení je ponořena menší část a na větší zbytek působí teplo ze stěn použitého nádobí,které je vyšší než oněch 90. Obdobně by se měl dělat dobrý steak,zejména hovězí.Žádná teflonová pánvička,ale těžká a vysoká,aby teplo nepůsobilo jen z jednoho směru.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
žolik

Nevím kde soudruzi udělali chybu,mám dojem že to hovězí je pěkně,stary jestli je to soudruháma to snad né,kráva je stará,nevíte co vám nabízí za zboží.

Zdroj: žolík

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek