Při pečení hovězího masa se mě téměř vždy stane,že je maso tvrdé.Zkoušel jsem již různé finty,ale nedaří se.Doufám,že mě někdo poradí.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? panenka, annas, Jahoda, flodur před 5237 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nekdo hovezi maso napred povari,ono pak pri peceni neztrati tolik na
objemu.
Nebo zkuste maso napred marinovat,to by taky melo pomoci.
Ovsem zakladem je kvalitni maso z mladeho kusu,ne ze stareho.
A take nechte maso prikryte temer celou dobu peceni,odkryjte az na zaver.
0 Nominace Nahlásit |
Někde,kdysi jsem četl,že pokud je hovězí maso ze starého kusu,může se přidat troška jedlé sody a ta to změkčí.
0 Nominace Nahlásit |
Já hovězí pečeni většinou prvně povařím a pak teprve peču.Podle mě žádnej fígl nezabere na nekvalitní maso.Když koupím maso kde je napsáno-mladý býk,tak nepředpokládám že ho budu vařit půl dne a ono se to stává.V poslední době jsem z hovězího masa docela zklamaná.Za tu cenu by to mohlo být lepší.
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 5237 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
http://www.odpovedi.cz/otazky/jak-upravit-hovezi-maso-aby-bylo-mekke
0
před 5237 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
především ,musíte zjistit,jestli se jedná skutečně o hovězí maso,na
našem trhu se prodává maso buvolí i losí,a to je katastrofa při
měknutí
nejlepší je ale před pečením maso blanšírovat,nejraději na
rozpáleném oleji,pak ve výpeku udělat základ a maso spátky vložit do
vroucího základu,ale neduste na plotně,ale pečte přikryté v troubě,
to mi poradila neše kuchařka a dodala,že maso nejlépe změkne,když jej
nějakou dobu hladí hezká žena.
0
před 5237 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |