Tak se chci zeptat jestli je tu nějaká maminka,která předčasně porodila a co to pro ní a miminko znamenalo.Kolik vážilo,měřilo a jak dlouho ste museli být s miminkem v nemocnici.chtěla bych se aspoň trochu uklidnit 🙂Děkuji za odpovědi.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, hanny 2, Deli před 4704 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jestli ti nevadí, že ta moje nedonošená holčička už je sama maminkou, tak povím svůj příběh. Chtěla jsem děti do roka po sobě, jenže se to nějak zvrtlo a já jsem druhé dítě přivedla na svět o 6 týdnů dřív – jejímu bráškovu bylo teprve 10 měsíců. Měřila 45 cm a hmotnost 2450 g. Neměla sací reflex a neudržela tělesnou teplotu. V porodnici jsme byly 14 dní, krmit jsem ji musela každé 2 hodiny umělou stŕavou pro kojence a místo peřinky měla obrovský polštář a pod ním ještě termoláhev. První dva měsíce prospala, ale pak si to řádně vynahradila. Neměla „velkou hlavu“, jako obvykle mimina mají a tak si spousta lidí myslela, že to je panenka. Těžký byl ale jen ten začátek, dcerka všechno dohnala a nakonec chodily moje děti do stejné třídy. Ničeho se neboj, jen počítej s tím, že se zpočátku moc nevyspíš. Při dobré organizaci a dnešních možnostech je to „brnkačka“.
0 Nominace Nahlásit |
Zdravím, nenervujte se! Moje holky byly sice v termínu, ale moje
kamarádka má dvojčátka. Narodila se ve 35.tt a měla 1,6 a 1,8 kg. Dnes
jsou to nádherní půlroční bumbrlíčci. Všechno dohnali, jsou jen trochu
menší (ale maminka má 153 cm…), cvičí s nimi Vojtovku, v nemocnici
zůstali necelých 6 týdnů. To bylo pro kamarádku nejnáročnější, ji
pustili po 10 dnech, pak tam jezdila, 40 km, obden s mlíčkem a směla
u nich zůstat hodinu. ☹
Každopádně ale počáteční odloučení se přežilo, všechno je to pryč a
mají krásná miminka. Nestresujte se, vše bude v pořádku!
0
před 4703 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj, tak to se nedá říct, je to hodně individuální. Chci ti ale poradit. Teď jsem u doktora slyšela, že u nás teď existuje jakási pumpa, která se apliku do rány a tu ránu znecitlivý. Teda asi to funguje tak, že ta látka z té pumpy se aplikuje do rány a ta pak nebolí. Vše ale aplikuje lékař a tu pumpičku si musíš předem objednat. Sama jsem ji ale neměla, tak se na to optej doktora…
Ahoj, chci se zeptat – slyšela jste některá o poporodní pumpičce? Moje kámoška teď rodila v Kanadě. Rodila císařem a říkala mi, že si po něm nechala do ranky zavést kanilou jakousi látku (říkají tomu pumpička), která ju tu ranku umrtvila a ona necítila bolest. Neznáte něco takového? Dá se to koupit i u nás?
Ahoj, jj, vím co myslíš. To je prostě taková pumpička. Vím to, protože moje sestra rodila v Rakousku a tam ji měla. Nevím, zda je to i u nás, ale možná už ano. Je to taková pumpička, v které je látka- tlumící bolest. Ta je zavedena přes kanylu do rány – něco jako lokální umrtvení. Ta látka je dobrá v tom, že tlumí bolest přímo v té ráně, takže sestra se mohla běžně pohybovat, se sama osprchovat. Kdyby to bylo i nás, bylo by to super. Jinak se to teda platí, vychází to cca na 4 tisíce.
No, já právě vím, že v zahraničí tu pumpičku mají, tak mi jde právě o to, zda ji seženu i tady…
Ahoj, ano seženeš. Nomálně si ji v lékárně objednáš. Sama jsem ji měla, takže vím, že tady k sehnání je a hlavně je to neskutečný pomocník.
Drap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |
Těhotenství |
Děti a rodičovství |