Avatar uživatele
anonym

Jak často jíte tučné ryby? Dbáte na doporučení MUDr. Kateřiny Cajthamlové?

Doplňuji:
Všem Vám moc děkuji za odpovědi. Přiznám se, že jsem byla moc zvědavá, jestli se tu najde někdo, kdo jí tučné ryby třikrát týdně. Mně je z toho divně už při pouhé představě takového jídelníčku. Střídám to jako Annas, makrelu si dám tak třikrát měsíčně jako Briketka, ale nepohrdnu ani tím bůčkem. Pak ovšem jenom můžu tiše sedět v koutku a Briketce závidět. Za její postavu by mi asi byly klouby vděčnější. Ještě jednou díky a hezký den.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, annas, terry, aramah, Andělé, anonym, casey, Damiana před 4641 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Mezi tučné ryby patří makrela, sleď, tuňák, čerstvé sardinky, losos a platýs.

Mám ryby ráda, dělám je každý týden. Miluji makrelu pečenou nad ohněm, jinak občas si dám uzenou, jindy lososa, sledě v kyselém nálevu, sardinky a tuňáka v konzervě.

MUDr. C. v TV neposchloucám, ale poznatky beru z jiných zdrojů.

Navíc si denně dávám kapsli s rybím olejem.
Doplňuji:
Oprava patvaru – neposlouchám.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
briketka10

asi tak 3× do měsíce si koupím pořádně velkou makrelu, jestli je to vakuovaná s těmi pepři, nebo ta uzená vážená mňam a k ní pivko..
kocour to nejí tak si ji vychutnám jen tak samotnou, poslední dobou mám pořád chuť víc na slané..
jestli je tučná neřeším, vážím 56 měřím 172, jím i v noci a nepřiberu, stará jsem dost tak se to už asi nezmění..
Doplňuji:
zase už mám chutě, vždy si musím běžet koupit do Globusu uzený vepřový ocásky pořád to tu říkám áchjo..

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Já nedbám vůbec na žádná jiná doporučení než na ta, které mi signalizuje můj mozek a tělo. Cajthamlová i její nohsled Havlíček – oba kuřáci a zdatní pijani,vydělávající na těch, kteří ještě nepochopili, že když se budou přecpávat a kopat do zadnice, budou obvykle tučnět a churavět, jsou mi ukradeni.
Ryby miluji, jím je, když seženu hodně kvalitní. Obrněné rybičky nemusím.
Mám hodně ráda tuňáka – kupuji uzeného na trzích na váhu a ještě radši mám steak – připravený na másle, posypaný čerstvě mletým černým pepřem a k tomu směs listových salátů, vařené vajíčko, zelené fazolky a pokapaný dijonským dresinken (taková varianta Nicoise salátu, ale bez brambor – lahůdka).
Lososa jím nejraději syrového v úpravě Gravad laks (Gravlax) – filet bez kůže obalím ve směsi třtinového cukru, hrubé soli, citr. šťávy a kopru. Dobře uzavřu ve fólii, zatížím a za jeden nebo dva dny v lednici krájím tenké plátky. Kdo ochutná tohle, už po uzené variántě moc nezatouží.
Makrelky v létě grilujeme na borovicových větvích – to je vůně a masíčko, mana nebeská!
Kdysi jsme sehnali na dovolené v Boru u Skutče ty nejlepší čerstvé uzené pstruhy – jedli jsme je v pak rovnou v lese jako robinsoni. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pizlicka

ja dnes budu mit brokolici s mrkví v páře,pokapanou ol.olejem,raj­catko,kedlubnu a......lososovy steak prirodni udelany v mikrovlnce.kdyz je prikryty,tak rozmrzly jej delam na tri a pul minuty,zustane krasne stavnaty.ryby jim asi jednou tydne,mozna jednou za ctrnact dni.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
baghira

Ryby miluju, zvlášť ty tučné :) a žádnou Cajthamlovou neznám.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anci

Na Cajthamlovou se můžete vybodnout, tvrdila, že jí jen zdravě, saláty, ryby atd. a přitom byla nachytána paparazzi v McDonald's jak se cpe těmi kuřecími nuggetami, které jsou údajně z kuřete , jenomže…kde má kuře nuggety? Káže vodu, pije víno. Řídím se zdravým rozmem, radši najděte na internetu nějaké všeobecné doporučení týkající se zdraveho životního stylu, osobně bych se ale například k tučné rybě dala salát místo např. pečiva…jen pro příklad. Ale Cajthamlovou bych za autoritu v tomto nedoporučovala…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Conchus

Tučné ryby nejím, protože ryby nejím žádné, ale miluji hodně prorostlý bůček dozlatova upečený, se zelím nebo špenátem a bramborovým knedlíčkem. Fuj, to se mně sbíhají sliny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
terry

Cca 3× do měsíce porci lososa. Občas k večeři uzenou makrelu.
Dbám na všeobecně známé principy.
Tj. menší porce po max 3 hodinách, vyvážená a pestrá strava.
MUDr. Cajthamlová není jediná, kdo o zdravé stravě a výživě něco ví.
Pokud potřebuji, obracím se na Mgr. M.jelínka.
Doplňuji:
No jo. Někomu je shůry dáno a nepřibere a nepřibere.
Někdo se na buchtu jen podívá a má o 1/2 kg víc :(.

Upravil/a: terry

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Maussy

Mám tresky z Norska co jsme nachytali (asi 200 kg) a nikdo kromě mě to nejí (a mě už to taky moc nejede). takže docela často :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Losos

Celkově ryby na našem jídelníčku bohužel moc zařazené nemám, ale jinak jednou za čas si dám rybu jakoukoliv, ať tučnou či ne.

Co se týče doporučení paní Cajthamlové, tak pokud je její doporučení pít hodně piva, jíst hodně masa a jíst co chci, kdy chci, pak jej plním stoprocentně :) Pokud to nebylo to doporučení, pak ne …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
IK

Nejím ryby vůbec, jsem vegetarián 31let.
Myslím že všechno se dá nahradit.
omega 3 a omega 6 mastné kyseliny mám v CHIA, někdy se smířím i s lněnými semínky.

Zdroj: http://www.aida-organic.cz/Cla­nek/Superfood­s/Chia_seminka/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek