Avatar uživatele
tony2412

jak dlouho je třeba povařit omáčku když je zahuštěná moukou rozmíchanou ve vodě?

zahuštění omáčky moukou

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? suaeda před 3580 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

Po nalití mouky z vodou do omáčky povařit zhruba 30 minut.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tatanka

Záleží na pokrmu,který připravujete. Obvykle omáčky či šťávy z vepřového masa jsou časově méně náročnější kdežto třeba svíčková zahuštěná tímto způsobem potřebuje min. 30minut. Ve vší úctě odpověď Briketky dost dobře nechápu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pusinka50

Provařuji cca 20 minut na mírném ohni a často ode dna míchám, omáčka má tendenci se přichytávat.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

pokud ta omáčka nezhoustne,
jinak ještě mouku přidej..
Doplňuji:
tatanko

tak na hloupou otázku blbá odpověď, žé,
když zahušťuju, tak omáčku sleduju, nebo
se připálí a musím furt míchat, tak nevím
co na mý odpovědi nechápeš ??

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jirkajirka

Briketko 10 omáčka se musí převařit víc jak 15 minut. Důvod špatně převařená omáčka by mohla chutnat po syrové mouce.Obecně se vaří tak dlouho až se pěkně odděluje tuk od omáčky. Doba je různá. Míchat, mohla by se připálit.
Doplňuji:
To platí pro jakoukoliv omáčku všeobecně. Některé omáčky se zahuštují také škrobem, jíškou i pro ty to platí rovněž.

Upravil/a: jirkajirka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Stačí 20 minut k mé plné spokojennosti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Mouka rozmíchaná ve vodě nebo jako jíška při zahušťování omáček/polévek potřebuje na provaření minimálně 20 minut (ideální je 30 minut, může být až 1h).
Při kratším čase provařování mouky může mít během trávení tenké střevo problém (zde pak tzv. dobobtnává).
Např. při zahušťování Solamylem (bramborovým škrobem) postačí ze zdravotního hlediska provařit 5 minut. Mouka je však oněco "zdravější!.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

no jó no jó furt ňáký připomínky, ale v
otázce není nic o ingrediencích z čeho
se omáčka vaří to dá ruzum, že brbláte
až teď kuchtíci :)

před 3580 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek