Jaru33

Jak jste řešili zvýšený cukr v krvi?

Co u vás nejvíc fungovalo při zvýšené hladině cukru v krvi? Nemluvím o cukrovce, ale o vyšších hodnotách než by měl být standard. Dá se to řešit nějak jinak než pomocí léků?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? orwell před 7 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
cappuccino

Nekdy staci i zmena stravy. Vyhledej si to na internetu!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
orwell

Nepíšeš kolik ti je a jakou hodnotu glykémie máš (měří se na lačno). V první řadě to chce nepanikařit. Dříve uváděli hraniční hodnotu tuším 6,2, dnes to je kolem 5,6. V současné době je tendence všechno práškovat, aby bylo co nejvíce peňouzí pro farmakoncerny. Já mívám naměřenou hodnotu 7,2 – 7,8 a prý jsem tak nějak na hraně. Ovšem jsem starý jak hnědé uhlí. Pokud bych to měl někdy ve třiceti, bylo by to poměrně dost. Při těchto hodnotách stačí upravit jídelníček a hlavně se necpat sladkostmi. Můžeš si sem tam sezobnout bonbón, ale ne vyluxovat na posezení celou bonboniéru, nebo sprásknout půl dortu. Pokud ještě nebudeš pořád sedět jako pecka, tak něco spálíš a věřím, že to bude v pohodě.
Jo, kup si ještě za pár stovek nějaký glukometr a občas si to změř sama – pro klid duše.

0 Nominace Nahlásit

Drap

Samozřejmě, třeba vhodnou dietou.

0 Nominace Nahlásit

elkon

Pokud není diagnostikovaná cukrovka, tak bych to pustil z hlavy. Kolísání krevního cukru je normální.

0 Nominace Nahlásit

Rokio

Pohybem a zdravější stravou.

Povedlo se mi snížit hladinu mého cukru v krvi o 4 desetiny. Z 5,9 na 5,5.

0 Nominace Nahlásit

aliendrone

Nijak, dokud mi nediagnostikovali cukrovku.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek