Odpoveď byla označena jako užitečná
Nic jako hustoměr jsem v ruce nikdy neměl, ale dalo by se to
vypočítat.
značka: ρ jednotka: kg/m³
definuje se jako podíl hmotnosti m a objemu V tělesa
ρ=m/V
A je toho víc, je to odst obsáhlé a tohle je jen pokud měříš
tekutinu.
Nebo ještě pyknometr nikdy jsem to nepoužíval http://www.thermofisher.cz/produkty/pyknometr-gay-lussac-25ml-1621
snad jsem pomohl
3Kdo udělil odpovědi palec? Drap, briketka10, Cotty05
před 3206 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?petuska Nahlásit |
Hustoměrem.
Klaproth: Prosím? Otázka byla čím změřit hustotu, hustota se opravdu měří hustoměrem. Nevidím na své odpovědi tedy nic špatného. To, že ji budu měřit pouze u věcí, kde opravdu změřit jde, je snad jasné.
Upravil/a: Quimby
4Kdo udělil odpovědi palec? mosoj, briketka10, klumprt, gecco
před 3206 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hustotu čeho? Kapalin, plynů, pevných látek?
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, Klaproth, gecco
před 3206 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Když nemáš polévku dostatečně hustou? Tak se zeptej co tam máš přidat:DD
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, gecco
před 3206 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Anebo to hodíš do vody. Pokud to plave na hladině, je to méně husté než voda a to v poměru podle toho, jaká část je nad vodou. Pokud to jde ke dnu, tak pod to do vany strč váhu, a zvaž to. Pak to zvaž venku. Bude to hustší než voda v poměru který odpovídá tomu, kolik to váží ve vodě plus objem tělesa krát hustota vody.
Hustota vody je 1 kg na dm3, což není náhoda, ale promyšlený tah tvůrců metrického systému.
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, Agneta, gecco
před 3206 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nepřímo, zjistíš objem, pak zvážíš a spočteš…
2Kdo udělil odpovědi palec? Klaproth, briketka10
před 3206 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dokud se neuráčíš doplnit informaci, čeho hustotu chceš měřit, nedostaneš relevantní odpověď.
Quimby – dám ti do ruky šutr, do druhé si vezmi ten tvůj hustoměr. Jsem na tebe zvědavej, jaká hustota toho šutru ti vyjde.
0 Nominace Nahlásit |
Jen pro upřesnění: správný pojem ve vědecko-technické praxi je SPECIFICKÁ HMOTNOST. Hustota je poněkud zavádějící, naznačuje to spíše viskozitu.
leporela: Hustoměry se běžně používají pro kapaliny. Často ocejchovaný plovák v průhledné trubici (zpravidla sklo) s hadičkou a balónkem pro nasátí kapaliny. Většina lidí bude mít zkušenosti s hustoměrem pro kontrolu elektrolytu autobaterie a koncentrace nemrznoucí kapaliny v chladiči automobilu. (Ocejchováno zpravidla ne v jednotkách hustoty, ale stavu baterie a bodu tuhnutí chladící kapaliny)
annas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2622 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |
Kelt | 1003 |
Astronomie |
Fyzika |