Dobrý den, máme 19 měsíčního křížence pinče s borderkou. Když jsme si ho koupili, byla jsem s ním rok doma, normálně jsme si hráli, cvičila jsem ho, dívali jsme se spolu na televizi, apod.. Pak přišel manžel z práce a hrál si s ním taky. Když udělal něco, co neměl a nepomohlo napomenutí, dostal akorát novinami na zadek. Po roce jakmile jsem šla do práce, byl na mě „naštvaný“ a jak kdyby se ke mě otočil zády. Později to bylo zase lepší.. Ale občas je takový nevrlý když se mu něco nelíbí, což je normální, ale třeba když se s ním chci pomazlit a on nechce, tak začne na mě vrčet, když jsem s ním po dobrém, tak se uklidní, ale když řeknu, že nesmí a řeknu to důrazným tónem, vrčení se stupňuje až cení zuby. Když si ho vezme manžel, že se s ním pomazlí, hned mě napadne a agresivně mě začne kousat.. Co se týče během dne, leží mi třeba u noh, nebo vedle mě na sedačce spinká, nebo se přijde sám od sebe pomazlit, dá mi pusinky a je strašně hodnej. Ale jak ho chytne blbá, tak to stojí za to. Byla bych ráda, kdyby jste mi někdo poradil, jak na něj.. Děkuji. :(
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Banán88 před 3673 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já jsem vám už na to před chvíli odpověděla.
Kde je ta otázka? To ji zase zamindrákovaný mazal smázl? Nedivím se, že
tady upadá úroveň:-( to mazání spoustu normálních lidí odradí:-(((
0 Nominace Nahlásit |
Kousat??
Česnekový gatě a do trouby s ním…
😉
Ne – jakmile tě kousne (nebo i jen projeví takový nápad), chyť jej za
dolní čelist (ruku – dlaň, mezi čelisti, neboj, to nekousne) a drž (ne
tak, aby jej stisk bolel, ale tak pevně, aby se ti nevkroutil) jej tak tak
dlouho, až začně ´prosit´.
A jakmile to udělá znovu, znovu ten hmat použij.
A když „se přijde sám od sebe pomazlit“ – pokud nemáš zrovna
náladu, odmítni jeho mazlení.
Pes není ten, kdo v rodině určuje co se bude nebo nebude dít a měla jsi mu
to dát najevo už dávno.
0 Nominace Nahlásit |
nj .. povaha pince se nezapre.. asi odbornik, jinak to nevidim, oni jsou hrozni neurotici..
0 Nominace Nahlásit |
Pokud se právě nechce mazlit, nemazlete se s ním. Nevnucujte se mu. Pokud během dobrovolného(!) mazlení náhle změní náladu, nechte ho vyšetřit od veterináře, jestli nemá nějaké bolavé místo.
Mimo mazlení – poslouchat musí! Nedovolte, aby se stal pánem domácnosti. Poraďte se s kynology o správném a bezpečném způsobu, jak mu vysvětlit, že při povelu poslechne a nebude vrčet a kousat.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek