Doplňuji:
Jde mi o teplotu, vody v hrnci z lahvemi z jablky, a čas jak to mám
dlouho, to mám strilizovat
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: elektrikář
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? fcoop, gagaga před 4075 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
sterilizácia sa v domácich podmienkam prevádza pôsobením tepla, tepelnou úpravou.
takže zavariť, podobne ako jablkový kompót, prípadne použiť jablkový kompót.
ponúka sa i možnosť jablká zmraziť.
ale:
babička jablká (zdravé jablká) odkladala na drevenú policu (v špajzi, na skriňu), kde kľudne vydržali čerstvé i do jari.
0 Nominace Nahlásit |
Jablka omýt, oloupat, nahrubo nastrouhat. Do čistých sklenic dávat vrstvu cca 3 cm strouhaných jablek, prosypat dvěma vrchovatými lžícemi krystalového cukru a tak pokračovat až cca 1 cm od horního okraje sklenice. Zavíčkopvat a klasicky zavařžit. Nepřevařit, protože jinak by byla jablka rozvařená. |
Doplňuji:
Teplota tak 80 stupňů a podle velikosti sklenice 20, nebo 30 minut. Litrovku
40 minut.
Upravil/a: anonym
3Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Dochy, kavac
před 4076 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tady máš kopu předpisů, dokonce i jedno video :
http://search.seznam.cz/?q=jablka+ve+vlastn%C3%AD+%C5%A1%C5%A5%C3%A1v%C4%9B&aq=0&oq=jablka+ve+vlastn%C3%AD+%C5%A1&sourceid=szn-HP&thru=sug
Dělávala jsem to pravidelně, ale vždy jen ve vlastní šťávě bez
cukru 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Nevím jakým způsobem bys chtěl sterilizovat jablko a pokud to jde tak to
snad radši ani vědět nechci :DDDD
Ach ta čeština, jen je zajímávé, že takoví místní géniové jako je
očko se nad tím ani nepozastaví.
PS: píše se sterilace
0
před 4074 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Arygnoc: Jablka, která by vydržela celou zimu primárně nebývají určena
na štrůdl. Přes zimu vydrží jen některé odrůdy a i z nich jen
exempláře bez kazů. Všechna horší jablka jsou jen k rychlé spotřebě
(ta horší z nich pouze v kuchyni) nebo konzervaci.
Kompot není jednoduše použitelný pro štrůdl kvůli vodě.
Žena také zavařuje strouhaná jablka. Nejsem si jist jestli s cukrem, když
si vzpomenu, zeptám se večer.
Dochy, cukr tam funguje jako konzervant. Bez něj by se strouhaná jablka kvasila a kazila. Proto se jej musí dávat poměrně hodně. Za to už se ale nesladí ovoce na koláči nebo ve štrůdlu. Tam už se přidává pouze koření.
Tak zpráva od ženy: zavařuje jen nastrouhaná jabka s trochou skořice
podle návodu z netu. Žádný cukr. Čas ani teplotu z ní nedostanu 😉
Jablka ve sklenicích máme ještě z loňska.
Já přidávám skořici až před pečením a dvě vrchovaté lžíce cukru mi stačí na celý štrůdl, někdy ani tolik ne. Je smutné, že se hodnotí i vyloženě nesprávné odpovědi … ☹
Jedná se zabití všech spor plísní, a kvasinek. Aby se nám výrobek nekazil. Cukr do sklenic nepřidávám. Jen jsem to dělával podle odhadu.Chtěl jsem jen znát technické parametry
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |