Avatar uživatele
Damiana

Jak nejchutněji uvařit uzené maso?

Máte nějaký trik na to, aby bylo opravdu šťavnaté a chutné? Vařit jen tak a la prima, nebo přidávat nějakou vychytávku, která podpoří jeho lahodnost? Díky za vaše nápady.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? iceT, Jikra před 4695 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Sůwa

Pokud si dobře vzpomínám, uzené maso by se nemělo vařit na 100°C. Nejprve se maso vloží na pět minut do vroucí vody aby se zatáhlo, pak se voda slije, maso se znovu zalije horkou vodou a dál se jen „potahuje“ při cca 80°C. Dělal to tak můj bratr, který prasata choval, já ale maso vkládám do vroucí vody a vařím. Kořenovou zeleninu nemám ráda, nic do vody nepřidávám.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Dej do horké vody , přidej pár kuliček pepře a nového koření /s tím opatrně tak 2–3 kuličky/ přidej očištěnou mrkev, petržel ,osol a vař, masíčko je pak chutné .

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek