Avatar uživatele
bohkaljab

Jak nejlépe upéct jelita tak, aby nepraskla?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4615 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Táta byl řezník. Střeva na jelita byla teda docela jiná než na jitrnice. Pokaždé střevo prasklo, ale nikomu to nevadilo. Co nepraskalo byl prejt. Jenže tam nemělo co prasknout, protože ten se pekl bez střívka. zkoušeli jsme různé způsoby přípravy, ale bez zjevného efektu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Já jelita nemám ráda, ale jitrnice radil řezník při zabíjačce – než se budou opékat namočit do vařící vody – střívko prý nepraskne /myslím, že to bude fungovat i u jelita /- neboť střívka jsou stejná- vyzkoušej …uvidíš. A dobrou chuť.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

Možná by částečně pomohlo jelita před vložením do trouby propíchat špejlí. Ale stejně nechápu v čem je problém. Právě prasklá a patřičně vypečená domácí jelítka servírovaná na talíř včetně křupavého střívka, k tomu pak kysané zelí a brambůrky přece jsou ta pravá mňamka! Pokud ovšem míníte nějaký paskvil ze supermarketu, pak mám pouze jednu radu – hoďte je slepicím. Snad si je neotrávíte.
Doplňuji:
ad pí. ocko – jsme spřízněné duše., u nás byl řezníkem praděd, děda i otec. Já se nevydařil.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek