Je to jednoduche. :) Rozehrej panev a nasyp tam cukru kolik chces a michej. :) Akorat se to hrozne rychle pripaluje a kdydz to vypnes tak to ztvrdne.. Ptal sem se nekolika lidi jak to udelat aby to neztvrdlo.. Nekdo mi poradil pridat trosku oleje a nekdo zas maslo. Vyzkousej to drzim palce. ^^
0 Nominace Nahlásit |
ano takto dělám karamel do svíčkové jen ho nakonec zaleju troškou
vařící vody a míchám ,abych ho dostala z pánve
Doplňuji:
můžeš i přidat horké mléko a trochu másla a dobře rozmíchat
vzpomínka na mléčné karamelky
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Rozehřej si cukr v hrnci na sporáku, můžeš přidat i trochu vody, abys to nepřipálila. Počkáš až se to roztaví na hnědou barvičku a vylíváš do připravených formiček … takle jednoduše to dělávala mamka, když jsem byla malá =)
0 Nominace Nahlásit |
proti připálení dávam na pánev trošku sadla/másla.
a na pánev se karamel nepřilepí.
ještš řídký ho vévam na plochej talíř, také ho potřu (ale jen máslem).
0 Nominace Nahlásit |
Dobrou alternativou je karamel od Tatry,hotový a bez práce
http://www.mojemleko.cz/novinky/salko-karamel/
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |