Doplňuji:
Udělaly jste mi obrovskou chuť. Na něco.
Myslíte, že byste mi mohly nějajý recepis poslat?
Nepečené nám chutná a dobře se dělá. A rychlé a jednoduché košíčky,
jak píše Dami, ty by se také šikly.
Pokus můžete, chcete a pošlete, moc díky.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? manon, elektrikář, iceT, johana 56, hanulka11 před 4405 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mě chutná skoro všechno.Je fuk,zda starý rodinný recept nebo nějaká
inovace.
Loni jsem třeba dělala jen nepečené kousky,protože mi odešla trouba a
jaký úspěch jsem slavila u mamky…Třeba takový hovínka(původně to
měly být kuličky,ale jak jsem je obalovala v rozpuštěné čokoládě,tak
ztrácely tvar,proto hovínka)ale mamce velmi chutnaly,jen nemůžu najít
recept.Nebo košíčky z ořechové hmoty,plněné višní a zalité
čokoládou…
Mamka se ptala,kde jsem na ty laskominy přišla,ale všechno jsem měla vystřihované z časopisů(zase bych si měla recepty asi přetřídit)Mamka zase je na tu klasiku,pracny a linecké,kokosové pusinky holé i slepované.Hergot,mám chuť na cukroví…
0 Nominace Nahlásit |
Já cukroví nemusím, ale šíleně mě baví ho dělat. Rodinnou klasiku
moc nedělám, protože od té doby, co jsem začala improvizovat s košíčky
a měly všude obrovsky úspěch, dělám jich hodně druhů. Manžel je má
také nejraději (ale musí být hodně naplněné:-). Z těch, které mám už
napečené vedou ořechovo-karamelové. Jsou hodně rychlé, jednoduché, a snad
právě proto tak báječně chutnají:-)
Doplňuji:
Ráda ti dám recept. 🙂 Ale dělám všechno od oka, takže přesný rozpis
to nebude. Ale není to nic složitého, hustota jako na linecké. Mouka hladká
(já dávám i celozrnnou, protože hezky voní – nejen:-), třtinový a
moučkový cukr, mleté vlašské ořechy, jedno vejce, máslo, vanilka, lžíce
medu. Těstem plníš košíčky (tence). Upečené naplníš směsí (drobněji
sekané vlašské ořechy, zkaramelizované kondenzované mléko – koupíš
už hotové, trocha javorového sirupu pro vůni – nemusí být). Po
rozležení je to chuťově úplně stejné jako medovník (jestli ho máš
ráda, budeš nadšená:-).
Výborné a také rychlé jsou nugátové. Těsto: hladká mouka, máslo,
vanilka, moučkový cukr, jemně sekané mandle. Opět – upéct košíčky.
Náplň: rozpustíš tři hořké čokolády v troše smetany ke šlehání a
přidáš celé slazené kondenzované mléko Salko. Hmota se nejdřív nezdá,
ale po chvíli míchání úplně zleskne a začne se táhnout. Můžeš pak
plnit košíčky jenom tímhle čistým nugátem, nebo do něj lze přidat
nasekané, pražené mandle v karamelu, kandované ovoce atd. Dobré je
košíčky nejdřív potřít kyselým rybízovým džemem (hodně pikantní je
třeba černý rybíz ale maliny jsou také super:-)
Upravil/a: Damiana
4Kdo udělil odpovědi palec? terry, manon, elektrikář, hanulka11
před 4405 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
I když mám recepty po mamince , stejně to chutná jinak . Myslím, že tam vždy přidala trochu tý svý lásky, proto bylo cukroví tak jedinečné. Já dělám nejvíc velká vosí hnízda plněná ananasem , ty u nás jdou nejvíc na odbyt . Recept je klasický,ale po tom co se objevily na trhu rozvírací formičky velká a malá , mi připadalo toho krému nějak moc ,abych dala do velké formičky -tak jsem začala dávat ještě kousek ananasu a věřte jak je to výborné .Dělám tmavé a světlé . Košíčky dělám taky linecké a naplním je ořechovou nádivkou s rumem a navrch půl vlašského ořechu.
4Kdo udělil odpovědi palec? terry, manon, elektrikář, Damiana
před 4405 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám recepty zděděné po prapředcích a mám i nasbírané nové a taky si inovuji, zkouším, měním. Každý rok je problém ne co udělat, ale co neudělat :) – každému chutná něco jiného a proto musím dělat i některé druhy, které bych já sama vynechala. Já sama taky spíš peču a nejím. A taky nepeču – z nepečeného – letos budu dělat třeba sušené vypeckované švestky plněné oloupanou mandlí, namočené v čokoládě a sypané kokosem. Hotové se pak vloží do papírových košíčků.
0 Nominace Nahlásit |
Pretoze zijeme v case ked nemame vela casu sa venovat vareniu, ja som sa preorientovala na chutne a rychle cukrove. Na Vianoce prichystam gulicky z 220 g OREO susenky ktore dam do hrubeho pastickeho (mikrotenoveho sacku, a rozdrtim valeckom. Vsypem do misky, pridam velmi jemny tvaroh (philadelpha 110 g an zamiesam to hladka. Rukami vyformujem gulicky ktore namocim do bielej alebo tmavej cokolady. To je parada! Dam na voskovy papier stvrdnut a servirujem v papierovych kosickoch. Mozes posypat farebnym cukrom ked je cokolada este makka.
0 Nominace Nahlásit |
Dami, diky. Jsi zlato.
A…ty susene svestky s mandli v cokolade delam taky. Uz nekolik let.
A sklidily uspech i mimo van.cukrovi na oslavach.
Rádo se stalo. Jsou fakt skvělé. Ty ořechy v tom karamelu neuvěřitelně změnou a zvláční. Věřím, že si doma pochutnáte.:-))
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |