kropitko
Tak já dělám majonézu tak, že vezmu dva žloutky dám je do vyšší
nádoby, vezmu mixér a začnu mixovat, postupně přilévám olej, dejte pozor,
ať má olej i vejce pokojovou teplotu, ať se to nesrazí. Když je hotovo,
tak můžete dosolit, dokořenit podle chuti.
iceT
Já občas dělám tuhle http://www.cuketka.cz/?p=3230
a myslím si,že barvu majonézy ovlivní barva použitých žloutků.Pokud jsou
žloutky bledé,bude bledá i majonéza a naopak.Chceš-li si takto připravit
tatarku,stačí do vyšlehaného žloutku s olejem přidat najemno nakrájený
okurek a cibuli.Dochutíš si podle sebe.
pokazdejinak
dělám jí z celého vejce + olej (nejlépe asi slunečnicový) a jak
píše kropitko postupně přilévat :)
hanulka11
žlutá byla protože byla z domácích vajec /respektive žloutků/ jinak
tedy šlehám žloutky a přikapávám olej a pěkně až se vytvoří
požadovaná pěna /majolka /- pak si dochutíš dle svého