Volant je nutno držet v poloze tři čtvrtě na tři. Jiná poloha je dnes
nepřípustná.
http://www.ibesip.cz/cz/ridic/zasady-bezpecne-jizdy/spravna-pozice-za-volantem-a-jeho-drzeni
0 Nominace Nahlásit |
Jinsune, nesmíte všemu věřit.
Zeptejte se těch, kteří bourali, jak měli ruce na volantu, když jim
vystřelil airbag.
Nedovedusi představit, když jedu desítky stovky kilometrů a ruce jen ve tři
čtvrtě na tři, tak jak je to jedině správně a jedině přípustné..
0 Nominace Nahlásit |
Volant je nutno držet v poloze tři čtvrtě na tři. Jiná poloha je dnes nepřípustná. Při vystřelení airbagu a této poloze rukou na volantu dochází k jejich přirozenému rozevření. V případě jakékoliv jiné polohy rukou na volantu, vám airbag vystřelí ruce proti obličeji nebo zláme, máte-li je prostrčené věncem volantu
zdroj: http://www.ibesip.cz/cz/ridic/zasady-bezpecne-jizdy/spravna-pozice-za-volantem-a-jeho-drzeni
0 Nominace Nahlásit |
3/4 na 3 .Ale zeptej se někoho zda tak ten volant drží. Já volant držím jednou rkou a druhou řadím. Koho by bavilo taky držet volant obouma rukama,airbagy v autě nemám.Pravdou že není nad Tatru 813 8×8. a co se týče drhýho auta což Ladn rover defender 110 tak tam volant taky držím jednou rukou,ikdyž tam už aibagy jsou.Pouze při jízdě v těžkým terénu ho držim obouma a to hlavně když zatáčim. Což je tedy i u tatry ono otočit u tatrovky 4mi koly není tak snadný.
nevím co se učí v autoškole dnes,já dělal papíry před 15 lety,ale za mě nikdo z instruktorů neříkal jak se drží volant.
0 Nominace Nahlásit |
Mě učili za deset dvě, vysvotlovali mi, že v této pozici jsme schopni nejvíce zatočit, aniž by jsme museli ručkovat. Jinak řídím jednou rukou do obouruč přecházím spíše ve větších rychlostech 120km/h+ nebo když to klouže.
0 Nominace Nahlásit |
Preferovalo se „za deset minut dvě“, tedˇ se preferuje druhá možnost
tři čtvrtě na tři.
V autoškole je třeba držet volant jak radí instruktor a pokud si na to
zvykneš, tak to ber jako fakt.
0
před 3955 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Lepší je ve tři čtvrtě na tři nejen kvůli airbagu ale pokud se potřebuješ něčemu vyhnout (ve smyslu nějakého krizového manévru) tak takhle otočíš volant víc než z polohy za deset minut dvě.
0
před 3955 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek