Kdysi mně kdosi říkal, že je výborná .....(termín právě nevím)
cibule. Má se to snad dělat tak, že se oloupaná cibule nakrájí na
půlkolečka, přidá cukr, pepř, sůl a troška octa. Vše se promíchá a ve
sklenici šupne do chladničky. Cibule prý sama pustí šťávu a má to být
velká bašta.. Jediné, co ještě vím – jedná se snad o recept
z Ukrajiny, nebo Ruska.
Pokud to někdo znáte, prosil bych o přesnější informace.
Doplňuji:
Není to nakládané, píši přece, že si na ten výraz nemohu vzpomenout a
proto jsem použil uvozovky )) Ani nic o oleji mně dotyčný neříkal.
V každém případě díky za snahu a pokud toho pána ještě potkám, vezmu
si recept přímo od jeho manželky. Ona se sem přistěhovala a zná to
z domova. No a pak to dám případně sem, pokud to bude tak jednoduché a
dobré jak mně bylo popsáno ))
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Jádrohlod, www, anonym, anonym před 4005 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Mně to připadne jako zjednodušená marinovaná cibule:
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka.
Posolit, popepřit a trochu cukru. Toto tam
nasypat současně. Míchat tak dlouho, až to pustí šťávu a půlkolečka se
rozpadnou.
Potom přidat ocet; přidává se tak, že na
jednu vekou cibuli přidáš 1–2 polévkové lžíce
octa. Potom znovu promícháš a necháš tak
2h odležet a pak už můžeš
konzumovat. Co nesníš, dáš do
uzavíratelné nádoby do lednice a můžeš
pojídat klidně třeba týden 😉
A dobrý to je!
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
To je varianta cibulového salátu. Mně osobně více chutná cibule, když
se pokrájí a spaří horkým octem. Nechá se pár minut „zaležet“ a
potom se vymačká osolí, opepří, případně mírně osladí. Zkoušela jsem
ji promíchat i s trochou jogurtu a ve všech variantách chutná moc dobře.
Rozhodně to vyzkoušej.
Tebou nahoře uvedený recept jsem nikdy nebrala jako nějakou krajovou
specialitu. Prostě občas něco vyzkouším jinak a ve valné většině
případů to vyjde. Nebála bych se zaexperimentovat ani tady. Nachystej si
cibuli tak, aby byla výrazně ochucená a nechej ji v klidu pustit šťávu.
Na tom není co zkazit.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, beer
před 4005 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
www: a to si do mísy s deseti nakrájenými cibulemi mám nalejt 20lžic octa? A to se potom pije i ten lák, když do toho ta cibule pustí všechno to nej, co v sobě má a nebo to raději potom naleješ do dřezu? Jo a víš co je taky dobrý? Dát na 10cibulí ty lžíce octa třeba dvě a třeba pět lžic rýžovýho oleje, schválně si udělej obojí a porovnej ..je to jen taková rada na okraj :o
..aby se tady třeba někomu neznalýmu nesevřelo v hrdle a nezačal se dusit octem a řešit spor s poradnou
A navíc předpokládám, že to bude něco velmi prostého a jednoduchého, ne různé drahé oleje atd. O oleji také vůbec nebyla řeč, pokud si pamatuji a mělo se to konzumovat dost záhy ))
aha ..měl jsem za to, že už jsi to dokonale popsal a že tvé podvědomí touží po vylepšení. Protože jinak nevím, co by bylo na nakrájené cibuli v cukru, soli a octu ještě třeba řešit, než si to vylepšit jako manu ještě dříve, než to pustí ščávu :o
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |