Ano, vajíčka vařím deset minut ve vodě. Jenomže já nechci, aby vajíčka praskla a chci, aby se dobře dala oloupat, a na vajíčku nebyla skořápky. Takže má někdo osvědčený recept.? Dávat vajíčka do studené vody nebo do vařící a pod . Děkuji.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 3 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Aby ti nepopraskaly skorapky, musis dat do vody trochu octa nebo sul. Pro
snadne oloupani zchladis uvarena vajicka ve studene vode. Nejlepe je tam nechas
i par minut zchladit.
Ja davam varit do studne vody.
3Kdo udělil odpovědi palec? led, aliendrone, elkon
před 3 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Muehehehe, MASTER CHEF aliendrone ví!
Tož:
Ale ani tak to není 100% dokonalé, někdy (fakt nwm proč) vajíčko praskne i když jsi ho „napíchnul“. Velmi zřídka, ale stane se i tak. 😐
0 Nominace Nahlásit |
Vajíčka na tvrdo lze připravit následujícím způsobem:
Tip: Přidání lžíce octa nebo soli do vody během vaření může rovněž pomoci usnadnit proces loupání. Nicméně je třeba poznamenat, že tento krok je volitelný a někteří lidé jej mohou považovat za nepotřebný.
0
před 3 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
@aliendron: mas recht, ten prvni a dulezity krok – napichnuti – jsem zapomenla! Povazuji ho za samozrejmost.
Drap | 1726 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 918 | |
iceT | 631 | |
da ny | 621 | |
zjentek | 582 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |