když jsem byla malá, tak byl zázrak do mě dostat vůbec nějaké pití, teď v dospělosti už si to hlídám, ale přesto nevím jestli každý den vypiji dost a nevím, jaké signály by mi tělo mohlo dávat, že má vody málo – žízeň totiž často přichází až pozdě.. a taky by mě zajímalo, jestli únava nemůžu souviset s nedostatečným přísunem tekutin
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2, brokol před 4713 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud si to nejsem schopen zapamatovat, tak potom použít tužku a papír a každou dávku tekutin orientačně zaznamenat a večer sečíst
4Kdo udělil odpovědi palec? zbynekplzen, Sůwa, quentos, brokol
před 4713 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Únava samozřejmě z části souvisí s nedostatkečným přísunem
tekutin do těla.Zkus,když pocítíš únavu,vypít naráz 3deci
vody,uvidíž,že pookřeješ!
A naplň si 2×denně 1,5litrovou PET lahev vodou a večer zjistíš,kolik jsi
vypila!
0 Nominace Nahlásit |
Signály vám tělo dává dostatečné. Je to četnost močení. Jestli chodíte močit 1× za den pijete málo !!
Jednou si to močení porovnejte s tím co jste vypila a máte měřítko.
0 Nominace Nahlásit |
Jedním z hlavních ukazatelů nedodržování pitného režimu a nedostatku vody jsou křeče ve svalech.Když vám začne škubat noha,nebo dostanete křeč do nohou,chodidel – je to pravděpodobně nedostatkem minerálů,solí a vody.Únava a bolest hlavy je dalším ukazatelem nedostatku vody – a to mám vyzkoušené osobně.Bylo období,kdy jsem chtěl omezit pocení v zaměstnání při práci s motorovou pilou.Nedoporučuji!Jako další příznak se to projevilo točením hlavy a závratěmi.
0
před 4712 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |