Přečti si zde :
http://www.receptyonline.cz/recept--sipkove-vino--3417.html
0 Nominace Nahlásit |
ten recept od dropa je cájk. Jen do procesu kvašení bych přidal vinnou
kvasnici. Ta zaručí výsledek,. Jnak to zkvasí tím, co do toho nalítá ze
vzduchu.
Slovy mého kamaráda: Na moravě je spousta vína a některé je dokonce
z révy
0 Nominace Nahlásit |
Šípkové víno na způsob portského nebo vermutu – vynikající!!!
Recept na 5 litrů:
40 dkg sušených šípků (před sušením je dobré odstranit stopky a
kalíšky) dáme do demižonu, posypeme 20 dkg cukru, přidáme živnou sůl a
spaříme 3 litry vařící vody. Po vychladnutí vmícháme tekuté kvasinky
nebo aktivní kvas, vychladlý roztok 500 g cukru v asi 1/3 litru vody a
přidání roztoku cukru opakujeme ještě po 5 dnech a pak ještě jednou po
5 dnech (celkem 1,5kg cukru). Je účelné nechat šípky v moštu po celou
dobu kvašení. Po skončeném kvašení víno přetočíme a necháme asi rok
uležet. Asi měsíc před stočením do lahví necháme demižon stát pouze
s uzávěrem z vaty, aby mohl k vínu jít vzduch, ale nemohly na něj např.
octovky. Po tomto tzv. okysličení se víno stočí a může konzumovat.
Toto víno opravdu doporučuji.
Z tohoto šípkového vína lze také udělat vynikající domácí vermut. Místo okysličení vína, tak stočené víno dáme do demižonu a přidáme na kolečna nakrájený chemicky neošetřený citron nebo lépe i pomeranč (s kůrou) a necháme asi měsíc louhovat a pak stočíme do lahví. Výsledek je chuťově k nerozeznání od vermutu.
Další recepty a rady na domácí víno najdete zde:
http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=16918
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |