Prosím o radu, jak správně používat masážní oleje. Koupila jsem si masážní olej od Saloosu – myslela jsem, že bude mít jinou konzistenci než klasické oleje od této firmy, protože ty klasické se dlouho nevydrží roztírat a rychle se vsakují – bohužel konzistence je stejná. Může olej rozředit s vodou nebo s jinou kapalinou, abych získala trochu „kluzčí“ a déletrvající konzistenci?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2, Pájo, MA-SU-KA před 4723 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Rozetřete s dalším olejem…
Odeberte menší množství zakoupeného oleje, přidejte k němu malé
množství nového /např. kvalitní slunečnicový, olivový v Bio kvalitě,
i v lékárně se dají pořídit kvalitní oleje ;) / a dobře promíchejte,
k této směsi pak přidávejte za míchání ten koupený od Saloosu tak
dlouho, dokud nebude konzistence taková, jakou potřebujete.
Byla by na to dobrá třecí miska s tloučkem.
http://www.ped.muni.cz/wchem/sm/hc/labtech/pages/treci_miska.html
0 Nominace Nahlásit |
Zkusit nahřát – ponořit lahvičku s olejem do misky s teplou vodou nebo navlhčit masírované místo.
0
před 4723 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Děkuji Vám za tipy a rady. Nejdříve si to určitě vyzkouším na sobě. Olej zkusím zahřát, když chodím na masáže, tak masérka také používá teplý ojel a jinak pak budu experimentovat s přidáváním olejů.
Olej se zahřívá podle mne jen z důvodu, aby nebyl studený na tělo. Ale mohu se mýlit – nejsem profi masér. Dlouhé a silné zahřívání nemusí být pro olej nebo masážní emulze vždy optimální. Emulze se může „rozpadat“, olej např. olivový může intenzivněji „vonět“. Zmírnit vlivy tepla a zahřívat šetrně se dá na vodní lázni. Čajová svíčka, nad ní miska s vodou a v ní / na ní miska s olejem.
No, je to celkem věda. Před chvílí jsem se dočetla, že by se olej neměl zahřívat víc jak na 40 C. Myslela jsem si, že to bude jednodušší 🙂 Navíc, budu mít stížené podmínky hotelového pokoje, takže to musím udělat, co nejjednodušeji. Možná nechám olej olejem a ještě skočím raději pro klasickou emulzi.
Používám ten trik s čajovou svíčkou. Tím způsobem, jaký jsem popsal, 40°C nevyvinete. Zároveň bývá ta svíčka i jediným zdrojem světla, což navozuje pocit bezpečí a intimita zaručena. Dejte pak kdyžtak vědět, jak Vám to dopadlo.
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |