Avatar uživatele
Dick

Jak správně usmažit kapra???

jak správně na štědrý večer usmažit vánočního kapříka???

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, marci1 před 4017 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Odpoveď byla označena jako užitečná

Místo svého, klasického postupu jsem ti něco našel:
http://jidlo-a-piti.porad.cz/va­reni-a-recepty/navod/jak-smazit-kapra.html
Doplňuji:
Přesně takto to dělám, jen místo řepkového oleje dávám nějaký slunečnicový – tuším, že ten nejdražší z nich (řepku tam cítím) a porce navíc počesnekuji (stačí i granulát).
Olej nebo sádlo, to už je jen na tobě ))

Upravil/a: beer

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Přečetla jsem link, který vložil >beer<, je to běžný postup. Já nikdy nesmažila na oleji, ale na ztuženém tuku ( Omega, Ceres… ) a to na plechu se zvýšeným okraji v troubě. Nemusí se kolem toho pobíhat a všechny porce jsou osmaženy současně.
Doplňuji:
Já bych ty dTesty zas tak vážně nebrala, smaženého by se stejně moc jíst nemělo. Už moje babičky smažily na ztuženém tuky ( IVA, ISA…) a i tak se dožily vysokého věku. Obě přežily dvě světové války a to byla kvalita tuků daleko horší…

Upravil/a: Sůwa

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Důležité je, aby se kapřík začal smažit v horkém oleji (ne panenském olivovém),
Plantě nebo sádle ponořený v tuku. Nevyplatí se šetřit. Ceres a Omegu bych nedoporučovala. Citace p. Beneše z dTestu: "Omega a Ceres bohužel patří k těm tukům, které nebyly z nejkvalitnějších právě z hlediska obsahu transmastných kyselin, tedy těch látek, které jak už jsem zmínil jsou zakázané například v Dánsku nebo ve Švýcarsku. Doporučuji Plantu a nezatracoval bych ani sádlo ".
Na usmaženého kapříka dáme kousíček másla, aby byl kapr jemnější. Přeji dobrou chuť.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Není špatný ani kapřík osmažený pomalu na sardelovém másle.Nebo po mlynářsku, jen obalený v mouce a paprice.U nás se podával klasicky smažený se salátem. druhá půlka se obalila v mouce a kmímu a pekla na másle z několka řezy citronu chuť z kůry prostoupila do masa.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek