Odpoveď byla označena jako užitečná
Místo svého, klasického postupu jsem ti něco našel:
http://jidlo-a-piti.porad.cz/vareni-a-recepty/navod/jak-smazit-kapra.html
Doplňuji:
Přesně takto to dělám, jen místo řepkového oleje dávám nějaký
slunečnicový – tuším, že ten nejdražší z nich (řepku tam cítím) a
porce navíc počesnekuji (stačí i granulát).
Olej nebo sádlo, to už je jen na tobě ))
Upravil/a: beer
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit |
Přečetla jsem link, který vložil >beer<, je to běžný postup. Já
nikdy nesmažila na oleji, ale na ztuženém tuku ( Omega, Ceres… ) a to na
plechu se zvýšeným okraji v troubě. Nemusí se kolem toho pobíhat a
všechny porce jsou osmaženy současně.
Doplňuji:
Já bych ty dTesty zas tak vážně nebrala, smaženého by se stejně moc jíst
nemělo. Už moje babičky smažily na ztuženém tuky ( IVA, ISA…) a i tak
se dožily vysokého věku. Obě přežily dvě světové války a to byla
kvalita tuků daleko horší…
Upravil/a: Sůwa
0 Nominace Nahlásit |
Důležité je, aby se kapřík začal smažit v horkém oleji (ne
panenském olivovém),
Plantě nebo sádle ponořený v tuku. Nevyplatí se šetřit. Ceres a Omegu
bych nedoporučovala. Citace p. Beneše z dTestu: "Omega a Ceres bohužel
patří k těm tukům, které nebyly z nejkvalitnějších právě z hlediska
obsahu transmastných kyselin, tedy těch látek, které jak už jsem zmínil
jsou zakázané například v Dánsku nebo ve Švýcarsku. Doporučuji Plantu a
nezatracoval bych ani sádlo ".
Na usmaženého kapříka dáme kousíček másla, aby byl kapr jemnější.
Přeji dobrou chuť.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, iceT
před 3987 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Není špatný ani kapřík osmažený pomalu na sardelovém másle.Nebo po mlynářsku, jen obalený v mouce a paprice.U nás se podával klasicky smažený se salátem. druhá půlka se obalila v mouce a kmímu a pekla na másle z několka řezy citronu chuť z kůry prostoupila do masa.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3985 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |