Ahoj, tady jsou, jak je dělám já – mám domácí pekárnu:
Postup přípravy receptu:
Do nádoby domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, posypeme
cukrem, nasypeme půlku mouky a přidáme vejce. Pekárnu zapneme na program
příprava těsta. Když pekárna začne míchat, postupně přidáváme zbylou
mouku, aby se těsto dobře prodělalo.
Z vykynutého těsta nakrájíme kousky, které rozmáčkneme na placičku. Kynutou placku plníme borůvkami a tvoříme knedlíky.
Kynuté borůvkové knedlíky dáváme do vařící vody a po 5 minutách je otočíme. Vaříme je asi 15 minut a ihned po vyjmutí z vody je propícháme, aby vyšla pára a knedlíky se neslily.
Kynuté borůvkové knedlíky posypeme tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Kynuté borůvkové knedlíky patří mezi jídla, která se dobře zmrazují, proto je tento recept na větší počet knedlíků.
Ingredience:
podle chuti:
tvrdý tvaroh
cukr moučka
máslo
podle potřeby:
borůvky
těsto:
droždí 1 kostka
vejce 2 ks
polohrubá mouka 1 kg
mléko 700 ml
cukr krupice
0
před 5541 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |