Avatar uživatele
hanny 2

Jak zbavit přesolené uzené maso slanosti? Vařit dlouho ve vodě?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? iceT, Kerberus, Bičiště, tom004, franku před 4959 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Já bych vařila v jedné vodě, pak vylila, znova vařila, třetí voda by měla zbavit maso slanosti. Dobré je přidat i oloupané brambory, které vsakují sůl.
Doplňuji:
Na jedné stránce jsem našla, že je dobré slané maso namočit na několik hodin do mléka. Nemám vykoušené.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Několikerým vařením a výměnou vody,slanost částečně zmizí,ale podle mne je potom maso bez chuti,zrovna tak dlouhým vařením. Funguje to prý také,když se přidá do vody,ve které se maso vaří tvrdý chléb. Ale nikdy jsem to nevyzkoušel,jenom u přesoleného guláše a tam to opravdu funguje.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
franku

Dobře maso umýt a vařit s bramborem

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek