Dnes se už tradice nedodržují, proto jsem pátrala, které polévky se
v minulosti upřednostňovaly. Dnes snad jen platí, že v polévce má být
hodně zeleného – špenát, petržel, libeček, pažitka, smetana a
vajíčko.
Na Velikonoce se vařily zelené bylinkové polévky, které obsahovaly
především byliny:
Používala se řeřicha, pažitka, kopřiva, pampeliška, popenec,
sedmikráska, třeba i list fialky či jahodové listí, šťovík a
další.
http://www.ireceptar.cz/zajimavosti/velikonoce-uzijte-si-svatecni-zvyky-a-recepty/
0 Nominace Nahlásit |
Hodně se vaří z tradičních jarních surovin -kuřecí vývary
s vejci/různě upravenými/ a bylinkami …
http://www.netkucharka.cz/recepty/ostatni-polevky/babiccina-velikonocni-polevka
nebo smetanové polévky s bylinkami http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?q=Smetanov%C3%A1+ryb%C3%AD+pol%C3%A9vka&druh=9&search=1&order=relevance&count=40&prilezitost%5B0%5D=11
každý kraj a oblast má tu svou
0 Nominace Nahlásit |
Slováci dělají určitě zelnou (kapustnicu). Žiji stále Moravě a mívali jsme vždy zeleninovou – říkalo se jarní. Jestli to taky obsahovalo zelí, nebo mělo nějaký spec. název, už nevím )).
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |