ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5238 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pedagogická fakulta některé z univerzit (PF UK, PF MU, PF UP…) nebo filozofická fakulta s pedagogickým minimem. Dálkově je studovat obyčejně lze, i když dnes jde spíše o tzv. kombinované studium (kombinovaná prezenční forma s dálkovou). Záleží na požadavcích zaměstnavatele. Já mám FF bez ped. minima, a učím stejně. Taky podle toho, co chcete učit – v některých oborech je nedostatek učitelů a člověk se tam protlačí i bez VŠ.
0 Nominace Nahlásit |
Já musím odpovědi trochu doplnit.
Doteď jsem si myslela, že buď vystuduji přímo pajdák na VŠ
(učitelství), nebo vystuduji nějaký obor (historii dejme tomu) a pak si
nezávisle dodělám pedagogické minimum, abych mohla učit. Myslela jsem, že
to má stejnou váhu.
Včera mě jedna paní učitelka uvedla v omyl, že u nich na škole
vyžadují vysokoškolské vzdělání- přímo učitelství. Vystudovaný obor
+ pedagogické minimum je už pro ně málo a časem si dotyční musejí
stejně dodělat pajdák.
Možná je to jen u nich na škole, ale kdo ví, co si zase ti nahoře
vymysleli za móry. I když moc se mi to nezdá….
Každopádně je fakt, že na jazykovkách většinou učí lidé s českými státnicemi nebo FCEčkem i bez ped.minima. Alespoň z mých zkušeností. Ale kdo ví, jak dlouho to bude stačit.
Pokud jde o titul bakalář – ten pro učitelství neexistuje. Je pouze magisterský titul, pro střední školy i základní. Takže 5 let.
DOPLNĚNÍ: Ano, lze studovat i dálkově-kombinovaně. Jak učitelství, tak ped.minimum.
Pedagogické minimum např. zde: http://www.odpovedi.cz/otazky/dobry-den-chtela-bychse-zeptat-kde-v-liberckem-kraji-je-moznost-udelat-si-pedagogicke-minimum-dalkove-napr-pri-materske
0 Nominace Nahlásit |
Pokud chcete učit, vyberte si obor učitelství. Bakalářské studium je
pro výuku na státní střední škole nedostačující. Třeba jen kvůli
platovému zařazení.
Pokud vystudujete neučitelský obor, musíte si v průběhu dalších let
doplnit pedagogické minumum.
Třeba když se zvýší platy učitelům, vrátí se někteří zpět k svému
povolání.
Nevím, odkud jste, o který obor máte zájem. Dálkové studium má trochu jinou formu, říká se mu kombinované. Bližší informace o něm si přečtěte na:
Děkuji za radu. Chtěla byh se ještě zeptat, jestli jde tato škola studovat i dálkově. Jsem na MD, tak bych toho chtěla využít.