Hroznové víno.
3Kdo udělil odpovědi palec? zjentek, aliendrone, Malvína
před 768 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To záleží na aktuální kondici (normál, po opici, dieta ze zdrav. důvodů apod.).
Třeba to hrozno, jak píše Ametyst (mlsalka!) je po ránu sice velmi lahodné, lehce do tebe padá, má vysoký obsah vody, bohužel také cukru a to „rychlého“ (glukózy). Pokud nemáš problém s glykémií, tak je to dobré nakopnutí (díky obsahu cukru) a navíc je lehce stravitelné (neuděláš si „balvan v břiše“), vitamíny a další bejkárny jsou samozřejmost.
Já jsem diabetik a měl bych k tomu přistupovat vofafrně. V mém případě se mi jeví jako nejmenší zlo džejpko, přesněji jablko odrůdy Granny Smith. To jsou taková ta „kousací“ – zelená, tvrdá, kyselá na chuť. Prostě opak rozblemcaných, moučných a sladkých Idaredů aj. pazhřivin, dobrých leda tak na mošt nebo štrůdl.
GS jsou díky nižšímu obsahu cukru (zvláště ranné sklizně), vyšší kyselosti a tvrdosti dobrá volba, po ránu zasytí (hodně holek si dává jen půlku, ale já ho s prstem v nose zblajznu celé) a ta kyselost nějak „rozeběhne“ tvé zažívání (tohle je DOST individuální). Hlavně dobré pro ty s „brunch režimem“ (snídaně+oběd v jednom).
Nedá se jednoznačně určit/vybrat jeden konkrétní druh ovoce. Jak jsem předeslal, záleží především na aktuální situaci. On má pravdu i Filip84, protože po celonoční usilovné práci je „snídaně“ (Slunko vychází a ty „po snídani“ půjdeš do postele) typu Pho (ale BEZ té misky rýže) dobrá volba. Jen mít tak ty Čongy někde poblíž, dneska kebab na každých 100m. :(
0 Nominace Nahlásit |
Bobulovité ovoce (borůvky, maliny, jahody, ostružiny aj.)
Toto ovoce má velké množství antioxidantů, ale i vlákniny, která
pomáhá zasytit. Dobře zasytí třeba banán s ovesnými vločkami. A jablka
jím několikrát denně, někdy i ráno. Vždy je ale lepší ovoce
k snídani doplnit i o potraviny s vysokým obsahem bílkovin, aby došlo
i k větší plnosti. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Pho bo (pho ga, pho heo …), miska rýže a pivo (i nealkoholické).
Dršťkovka, slaný rohlík, pivo.
Proč bych měl, proboha, po ránu jíst ovoce? Vždyť je to sladké! 🙂
2Kdo udělil odpovědi palec? zjentek, aliendrone
před 768 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Před konzumací ovoce má být žaludek prázdný. Ovoce se má jíst před
jídlem.
„…sníte dva krajíce chleba a pak plátek ovoce. Ovoce je připraveno jít
rovně přes žaludek do střeva, ale je mu v tom zabráněno.
Mezitím všechno jídlo hnije a kvasí a mění se na kyselinu. V minutě
když přijde ovoce do kontaktu s jídlem a trávicími šťávami celá masa
jídla se začne kazit“
V zimních měsících je třeba organismu ZAHŘÍVAT (LEDVINY . Snídat
ideálně teplé kaše nebo polévky!!!
Pak, po vytrávení (zpracování a posunu ve střevech) baštit ovoce.
Sacharidy/ovoce nejlépe dopoledne. Zeleninu odpoledne.
Nejideálnější ČAS na oběd (i těžší) je mezi 14. –
16. hodinou.
Do té doby má být jídlo lehčího typu. Žádné knedlo zelo vepřo ;D
Je celkem jedno jaké (české, středoevropské pásmo „domácí), můj
názor je ten, že bez citrusů a banánů se můžeme zcela obejít.
Pomerančnstahuje cévy, ochlazuje organismus. Je vhodné je a šťávu
konzumovat v létě. V zimě jen při horečce. Banány mi sice, již od
dětství chutnají (byly k mání od podzimu do dubna, někteří mají
spojeno jen s Vánocemi). Když to „přeženu“, dám si tak 5 ks v jednom
měsíci (některý měsíc žádný), v létě vůbec nejím banány.
Pomeranče nikdy.
OVOCE TEDY NA PRÁZDNÝ ŽALUDEK, VŽDY PŘED JÍDLEM. NE TĚSNĚ PO JÍDLE.
HLAVNĚ NE S MASEM, NEKOMBINOVAT SE ZELENINOU V SALÁTECH apod.
Naše pro tělo nevhodné návyky v české kuchyni nás přivedly na přední
příčky ve výskyturakoviny střev. :/ Bohužel tyto základní principy nás
nikdo „neučí“. Rodina, maminka, škola/y také ne. Jen až když je zle,
přijde nemoc nebo náhodou. Případně to ví ten. Koho toto téma zajímá
(od dětství, mládí a v dospělosti. Takový rodič, poučí/vychovává a
stravuje tak i své potomstvo :D
Hledala jsem nějaký „vhodnější“ odkaz. Zde je slušně zhruba
popsán princio konzumace ovoce.
https://itaredmysteria.estranky.cz/clanky/zdravi/ovoce-a-kdy-ho-jist.html
0 Nominace Nahlásit |
grep, pomelo, zeleny grep a taky avokádo. Avokádo je mastnejší a jestli
ho dáš samotné a zaliješ tou Matchou, nebo Vilcacorou, pak to nezůstane
v tobě dlouho 😏
Po grepu Ti vždy ale vyhládne, je to spalovač a detox, na druhou stranu
umocňuje účinky třeba léků a je skvelý i po sportu. Záleží jakou
máš denni rutinu, kdy vstaneš, jestli cvičíš tak kdy…
Jestli začneš Macou, Vikcacorou atď. a dáš si grep, avokádo a toust, a
třeba půjdeš do práce na kole, tak pak o 9:00 budeš hladný tak, žeby se
sežral i kone 😂😂
Upravil/a: Darcy
0 Nominace Nahlásit |
Pro mě je to mango. ZRALÉ (!!!) mango, čili bohužel v řetězcích ČRdele nedostupné!
Jinak všeobecně banán, a vajíčko.
0
před 767 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Da ny: https://www.odpovedi.cz/otazky/ovoce-ne-vecer-na-noc
Mrkni na tenhle odkaz. Trochu níže mojitek píše že po ránu na lačno ovoce
ne, že by to poleptalo dutinu břišní.
Ráno, po nočním spánku, tedy nalačno, již staří Číňané radili polévky a teplé kaše (bez ohledu na roční období).
Vycházím s z odborných lékařských přednášek.
Začaly mne zajímat, po gastrectomii pro Ca žaludku.
Koukla jsem jako divizna, když jsem se dozvěděla, že nemám míchat šunku
se sýrem dětem ke svačině v chlebu/bagetě. Ve školní jídelně jsme
dostávali kompoty k obědu s masem = špatně. Zeleninové saláty nemají
být s cukrem (baštila jsem s chutí a pila vodu ze sladkokyselého
rajčatového salátu, okurkového a hlávkového. Maso a mléčné výrobky,
maso a cukr = špatně.
Tělo umí pracovat na jedné bílkovině, ta druhá čeká ve frontě a hnije,
zapáchá stolice. Na zeleninu cukr a ovoce NE. Už při lehkých dyspeptických
potížích (větry, krkání), jsou podobné kombinace nežádoucí.
Takže rajská omčka s masem, koprovka s masem, svíčková z české
kuchyně je moc chutná a moc nezdravá. Švestková s masem též…. Kapka ke
kapce v české kuchyni a vedeme v rakovině střev…….
I páter Ferda radil pivo před jídlem. Polévku po hlavním jídle. Ovoce
před jídlem na prázdný žaludek (ne lačný).
Darcy>>> Nepřeháněj! K řádné retrospekci ti NUTNĚ chybí od vilných dědků plácání po zádelce! ;) :D :D
no, můžu Ti zodpovědně říct, že z amerických klientů si to
nedovolil ani jeden, u nich se to bere děsně vážně, jakékoliv co i jen
podezření na sexuální harašment, a to i u dedků 😂 nikdo nechce
stratiť místo v lukrativním domově..
V Británii přesně naopak – tam zas některým starým parchantum nedoplo,
že nejsem služka ale denní asistent s napůl lékařským vzděláním,
takže když jsme si utrásli (zařvali) kompetence- šlo to… Celkově ale
čistotnejší a větší gentlemani jsou Američani, kdo by to řekl že?
🤔
Samotnou kapitou jsou stáří lékaři, kteří se vidí a úrovni Pana Boha,
asi všude kde jsem dělala. Teď dělám neco zcela jiného, ale na tuhle
školu života si stejně vzpomenu na 90% s úsměvem 😁 „nikdy ne
prohra – vždy jen lekce“
Témata jako „hádejte na čem mi dnes drží trenky“ neberu jako obtěžování, pouze odpovím „na plence Clarence, jako vždy“ 😂😂
Filip84>>> Jééé, nostalgie mne přepadla (vzpomínky na mládí). Ta rána po celonočním tahu v bufáči U Rozvařilů – dršťkovou s pěti (houskami/rohlíky)! A člověk měl vystaráno. Nejsem již schopen objektivně posoudit jak moc dobrá ta dršťkovka byla (byla SKVĚLÁ! ;) :D), ale faktem je, že do všech padala jak Němci do krytu. A hurá do pracprocesu, splníme plán pětiletky v předstihu! ;) :D :D
aliendrone: No a ne? Určitě byla dobrá, dršťkovka není nijak složité, ani technologicky náročné, jídlo, jenom musíš vyprat a uvařit dršťky tak, aby ošklivě nepáchly. Nejlepší co může být, po ránu, jako!
Ti Vieti u nás, oni jsou, jak Ukrajinci, jo, v práci budou furt, Viet pracuje ještě hodinu po smrti a Vietka tři hodiny po smrti. Ale uvařit pořádné nudle, to se jim, lemrám, nechce; to, co tady prodávají za stopade – dva sta, za to by ve Viet Namu dostali po čuni. No tak co, „Maďara nieriskujem“, když už někde jsem, dršťkovka je Sicher, ne? 🙂
Filip84>>> Jo, to je fakt. Poslední „kvalitní Čong“ přes žrádlo v okolí to před půl rokem zabalil a ze „svobodné a prosperující Črdele“ se přestěhoval zpátky do „rudého pekla“, protože tam má mnohem lepší podmínky k byznysu. Chjo… :o :(
Ti, co tu ještě zůstávají v tomto odvětví jsou jen odpad. Jistě, jsou tu stále i kvalitní, jenže KOMU by se chtělo jet kvůli poblivce až do SAPA někde na konci světa (do Písnice)? :(
Filip84>>> BTW- to „jenom musíš vyprat a uvařit dršťky tak,
aby ošklivě nepáchly“ jsem zkusil…
Koupit neprané dršťky? JEDNOU (z neznalosti!) A NIKDY VÍCE (jestli se to
vůbec ještě prodává)! Smradu jak v hradu, to se ani nedá popsat! Kdepak,
když koupit dršťky, tak JEDINĚ PRANÉ!!! :)
Tlačit!? U mně nepoznáš, podle času, jestli jdu na velkou, nebo na malou! Ty víš prd, co je dobré, a co tělo potřebuje! 🙂
Ve 38 prostata!? To bych na tom musel být hodně blbě! 🙂
Ne, jenom mám rychlý metabolismus, „netrůním“, prostě čapnu, udělám bobek, hotovo. 🙂
Drap | 3404 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1339 | |
zjentek | 1202 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 960 | |
quentos | 955 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |