Avatar uživatele
Ade sanya

Jaké je podle Vás nejlepší ovoce po ránu ke snídani na lačno?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, da ny před 768 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Ametyst

Hroznové víno.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

To záleží na aktuální kondici (normál, po opici, dieta ze zdrav. důvodů apod.).

Třeba to hrozno, jak píše Ametyst (mlsalka!) je po ránu sice velmi lahodné, lehce do tebe padá, má vysoký obsah vody, bohužel také cukru a to „rychlého“ (glukózy). Pokud nemáš problém s glykémií, tak je to dobré nakopnutí (díky obsahu cukru) a navíc je lehce stravitelné (neuděláš si „balvan v břiše“), vitamíny a další bejkárny jsou samozřejmost.

Já jsem diabetik a měl bych k tomu přistupovat vofafrně. V mém případě se mi jeví jako nejmenší zlo džejpko, přesněji jablko odrůdy Granny Smith. To jsou taková ta „kousací“ – zelená, tvrdá, kyselá na chuť. Prostě opak rozblemcaných, moučných a sladkých Idaredů aj. pazhřivin, dobrých leda tak na mošt nebo štrůdl.

GS jsou díky nižšímu obsahu cukru (zvláště ranné sklizně), vyšší kyselosti a tvrdosti dobrá volba, po ránu zasytí (hodně holek si dává jen půlku, ale já ho s prstem v nose zblajznu celé) a ta kyselost nějak „rozeběhne“ tvé zažívání (tohle je DOST individuální). Hlavně dobré pro ty s „brunch režimem“ (snídaně+oběd v jednom).

Nedá se jednoznačně určit/vybrat jeden konkrétní druh ovoce. Jak jsem předeslal, záleží především na aktuální situaci. On má pravdu i Filip84, protože po celonoční usilovné práci je „snídaně“ (Slunko vychází a ty „po snídani“ půjdeš do postele) typu Pho (ale BEZ té misky rýže) dobrá volba. Jen mít tak ty Čongy někde poblíž, dneska kebab na každých 100m. :(

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Bobulovité ovoce (borůvky, maliny, jahody, ostružiny aj.)
Toto ovoce má velké množství antioxidantů, ale i vlákniny, která pomáhá zasytit. Dobře zasytí třeba banán s ovesnými vločkami. A jablka jím několikrát denně, někdy i ráno. Vždy je ale lepší ovoce k snídani doplnit i o potraviny s vysokým obsahem bílkovin, aby došlo i k větší plnosti. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Filip84

Pho bo (pho ga, pho heo …), miska rýže a pivo (i nealkoholické).

Dršťkovka, slaný rohlík, pivo.

Proč bych měl, proboha, po ránu jíst ovoce? Vždyť je to sladké! 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Před konzumací ovoce má být žaludek prázdný. Ovoce se má jíst před jídlem.
„…sníte dva krajíce chleba a pak plátek ovoce. Ovoce je připraveno jít rovně přes žaludek do střeva, ale je mu v tom zabráněno.
Mezitím všechno jídlo hnije a kvasí a mění se na kyselinu. V minutě když přijde ovoce do kontaktu s jídlem a trávicími šťávami celá masa jídla se začne kazit“
V zimních měsících je třeba organismu ZAHŘÍVAT (LEDVINY . Snídat ideálně teplé kaše nebo polévky!!!
Pak, po vytrávení (zpracování a posunu ve střevech) baštit ovoce. Sacharidy/ovoce nejlépe dopoledne. Zeleninu odpoledne.
Nejideálnější ČAS na oběd (i těžší) je mezi 14. – 16. hodinou.
Do té doby má být jídlo lehčího typu. Žádné knedlo zelo vepřo ;D
Je celkem jedno jaké (české, středoevropské pásmo „domácí), můj názor je ten, že bez citrusů a banánů se můžeme zcela obejít. Pomerančnstahuje cévy, ochlazuje organismus. Je vhodné je a šťávu konzumovat v létě. V zimě jen při horečce. Banány mi sice, již od dětství chutnají (byly k mání od podzimu do dubna, někteří mají spojeno jen s Vánocemi). Když to „přeženu“, dám si tak 5 ks v jednom měsíci (některý měsíc žádný), v létě vůbec nejím banány. Pomeranče nikdy.
OVOCE TEDY NA PRÁZDNÝ ŽALUDEK, VŽDY PŘED JÍDLEM. NE TĚSNĚ PO JÍDLE. HLAVNĚ NE S MASEM, NEKOMBINOVAT SE ZELENINOU V SALÁTECH apod.
Naše pro tělo nevhodné návyky v české kuchyni nás přivedly na přední příčky ve výskyturakoviny střev. :/ Bohužel tyto základní principy nás nikdo „neučí“. Rodina, maminka, škola/y také ne. Jen až když je zle, přijde nemoc nebo náhodou. Případně to ví ten. Koho toto téma zajímá (od dětství, mládí a v dospělosti. Takový rodič, poučí/vychovává a stravuje tak i své potomstvo :D

Hledala jsem nějaký „vhodnější“ odkaz. Zde je slušně zhruba popsán princio konzumace ovoce.
https://itared­mysteria.estran­ky.cz/clanky/zdra­vi/ovoce-a-kdy-ho-jist.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Darcy

grep, pomelo, zeleny grep a taky avokádo. Avokádo je mastnejší a jestli ho dáš samotné a zaliješ tou Matchou, nebo Vilcacorou, pak to nezůstane v tobě dlouho 😏
Po grepu Ti vždy ale vyhládne, je to spalovač a detox, na druhou stranu umocňuje účinky třeba léků a je skvelý i po sportu. Záleží jakou máš denni rutinu, kdy vstaneš, jestli cvičíš tak kdy…
Jestli začneš Macou, Vikcacorou atď. a dáš si grep, avokádo a toust, a třeba půjdeš do práce na kole, tak pak o 9:00 budeš hladný tak, žeby se sežral i kone 😂😂

Upravil/a: Darcy

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aevul

Jitrnice.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Pro mě je to mango. ZRALÉ (!!!) mango, čili bohužel v řetězcích ČRdele nedostupné!

Jinak všeobecně banán, a vajíčko.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Ade sanya

Da ny: https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/ovoce-ne-vecer-na-noc
Mrkni na tenhle odkaz. Trochu níže mojitek píše že po ránu na lačno ovoce ne, že by to poleptalo dutinu břišní.

Avatar uživatele
da ny

Ráno, po nočním spánku, tedy nalačno, již staří Číňané radili polévky a teplé kaše (bez ohledu na roční období).

Avatar uživatele
da ny

Souhlasím ;D
Na lačno raději ne, jen na „prázdný“ žaludek během dne. Nejlépe dopoledne.

Avatar uživatele
da ny

Vycházím s z odborných lékařských přednášek.
Začaly mne zajímat, po gastrectomii pro Ca žaludku.
Koukla jsem jako divizna, když jsem se dozvěděla, že nemám míchat šunku se sýrem dětem ke svačině v chlebu/bagetě. Ve školní jídelně jsme dostávali kompoty k obědu s masem = špatně. Zeleninové saláty nemají být s cukrem (baštila jsem s chutí a pila vodu ze sladkokyselého rajčatového salátu, okurkového a hlávkového. Maso a mléčné výrobky, maso a cukr = špatně.
Tělo umí pracovat na jedné bílkovině, ta druhá čeká ve frontě a hnije, zapáchá stolice. Na zeleninu cukr a ovoce NE. Už při lehkých dyspeptických potížích (větry, krkání), jsou podobné kombinace nežádoucí.
Takže rajská omčka s masem, koprovka s masem, svíčková z české kuchyně je moc chutná a moc nezdravá. Švestková s masem též…. Kapka ke kapce v české kuchyni a vedeme v rakovině střev…….
I páter Ferda radil pivo před jídlem. Polévku po hlavním jídle. Ovoce před jídlem na prázdný žaludek (ne lačný).

Avatar uživatele
Darcy

😂😂 zažívam tu návrat do mé práce v domě seniorů – stejné témata pánové.. i stejně podané 😂

Avatar uživatele
aliendrone

Darcy>>> Nepřeháněj! K řádné retrospekci ti NUTNĚ chybí od vilných dědků plácání po zádelce! ;) :D :D

Avatar uživatele
Darcy

no, můžu Ti zodpovědně říct, že z amerických klientů si to nedovolil ani jeden, u nich se to bere děsně vážně, jakékoliv co i jen podezření na sexuální harašment, a to i u dedků 😂 nikdo nechce stratiť místo v lukrativním domově..
V Británii přesně naopak – tam zas některým starým parchantum nedoplo, že nejsem služka ale denní asistent s napůl lékařským vzděláním, takže když jsme si utrásli (zařvali) kompetence- šlo to… Celkově ale čistotnejší a větší gentlemani jsou Američani, kdo by to řekl že? 🤔
Samotnou kapitou jsou stáří lékaři, kteří se vidí a úrovni Pana Boha, asi všude kde jsem dělala. Teď dělám neco zcela jiného, ale na tuhle školu života si stejně vzpomenu na 90% s úsměvem 😁 „nikdy ne prohra – vždy jen lekce“

Témata jako „hádejte na čem mi dnes drží trenky“ neberu jako obtěžování, pouze odpovím „na plence Clarence, jako vždy“ 😂😂

Avatar uživatele
aliendrone

Filip84>>> Jééé, nostalgie mne přepadla (vzpomínky na mládí). Ta rána po celonočním tahu v bufáči U Rozvařilů – dršťkovou s pěti (houskami/rohlíky)! A člověk měl vystaráno. Nejsem již schopen objektivně posoudit jak moc dobrá ta dršťkovka byla (byla SKVĚLÁ! ;) :D), ale faktem je, že do všech padala jak Němci do krytu. A hurá do pracprocesu, splníme plán pětiletky v předstihu! ;) :D :D

Avatar uživatele
Filip84

aliendrone: No a ne? Určitě byla dobrá, dršťkovka není nijak složité, ani technologicky náročné, jídlo, jenom musíš vyprat a uvařit dršťky tak, aby ošklivě nepáchly. Nejlepší co může být, po ránu, jako!

Ti Vieti u nás, oni jsou, jak Ukrajinci, jo, v práci budou furt, Viet pracuje ještě hodinu po smrti a Vietka tři hodiny po smrti. Ale uvařit pořádné nudle, to se jim, lemrám, nechce; to, co tady prodávají za stopade – dva sta, za to by ve Viet Namu dostali po čuni. No tak co, „Maďara nieriskujem“, když už někde jsem, dršťkovka je Sicher, ne? 🙂

Avatar uživatele
aliendrone

Filip84>>> Jo, to je fakt. Poslední „kvalitní Čong“ přes žrádlo v okolí to před půl rokem zabalil a ze „svobodné a prosperující Črdele“ se přestěhoval zpátky do „rudého pekla“, protože tam má mnohem lepší podmínky k byznysu. Chjo… :o :(

Ti, co tu ještě zůstávají v tomto odvětví jsou jen odpad. Jistě, jsou tu stále i kvalitní, jenže KOMU by se chtělo jet kvůli poblivce až do SAPA někde na konci světa (do Písnice)? :(

Avatar uživatele
aliendrone

Filip84>>> BTW- to „jenom musíš vyprat a uvařit dršťky tak, aby ošklivě nepáchly“ jsem zkusil…
Koupit neprané dršťky? JEDNOU (z neznalosti!) A NIKDY VÍCE (jestli se to vůbec ještě prodává)! Smradu jak v hradu, to se ani nedá popsat! Kdepak, když koupit dršťky, tak JEDINĚ PRANÉ!!! :)

Avatar uživatele
Ade sanya

Filip84, tak ty musíš na záchodě pěkně smrdět 😁💩 prdět a tlačit jak o závod 😆

Avatar uživatele
Filip84

Tlačit!? U mně nepoznáš, podle času, jestli jdu na velkou, nebo na malou! Ty víš prd, co je dobré, a co tělo potřebuje! 🙂

Avatar uživatele
zjentek

Copak, prostata?

Avatar uživatele
Filip84

Ve 38 prostata!? To bych na tom musel být hodně blbě! 🙂

Ne, jenom mám rychlý metabolismus, „netrůním“, prostě čapnu, udělám bobek, hotovo. 🙂

Nový příspěvek