Lurius

Jaké máte zkušenosti se skleněnými čajovými sítky?

Jako jsou tato:
https://im9.cz/iR/im­portprodukt-orig/a0e/a0e8­555f2906b1829d860a2e1dd7­1952.jpg

Líbí se mi že se do čaje nedostane chuť kovu ze sítka ale bojím se jeho životnosti, máte s nimi někdo zkušenosti?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1505 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
annas

Zkušenost mám, ale jen krátkou. Dostala jsem kdysi podobnou konvici jako dárek. Jenže mám „gramlavé“ ruce, sítko jsem rozbila, stejně jako několik talířů. Čaj ve skle lákal k napití, ale teď poslouží i nerez sítko.

V porcelánovém hrnku je porcelánové hluboké sítko porcelánové. . Nádoby střídám, záleží na množství čaje. ,

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
zjentek

Nic, moc, přistup vody ke směsi nic moc a tím je ovlivněna kvalita celýho čaje. Než se v podobným sítku suchá směs správně vylouhuje, voda již nemá k tomu potřebnou teplotu. Ale pokud někomu stačí řídit se barvou čaje........ Čaj takto připravovaný bude náročný na čas i na spotřebu. Musel bys konvici se sítem nejprve správně nahřát, což jak říkám, je o čase a spotřebě a pak bys musel s konvicí stejně aspoň 5 min v kuse nějak „chechlat“, aby proudy spodní vody správně protékaly sítem, bo málo dírek na to, aby se směs ve správným čase vylouhovala…ten který čaj musí v tom kterým čase z vody rychle ven, ale to je čajová věda, ne to se tady neptáš.

Já mám mosazné (neb co je to za slitinu, možná i čistá měď, nevím, nečistil jsem) ponorné sítko po prabábě, zcela „černé“ od čaje a nemyslím si, že by se do čaje dostala chuť kovu. Nojono, když oni dnešní lidi všechno čistěj, tak pak je těžký mít doma pěkně zaoxidovaný a věčným louhováním „zanesený“ sítko. Konvička z obrázku je IMHO nepraktická.

0 Nominace Nahlásit

Hufnágl

Kup si ruský samovar. Ten přežije několik generací.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1212 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek