Jako jsou tato:
https://im9.cz/iR/importprodukt-orig/a0e/a0e8555f2906b1829d860a2e1dd71952.jpg
Líbí se mi že se do čaje nedostane chuť kovu ze sítka ale bojím se jeho životnosti, máte s nimi někdo zkušenosti?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1505 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zkušenost mám, ale jen krátkou. Dostala jsem kdysi podobnou konvici jako dárek. Jenže mám „gramlavé“ ruce, sítko jsem rozbila, stejně jako několik talířů. Čaj ve skle lákal k napití, ale teď poslouží i nerez sítko.
V porcelánovém hrnku je porcelánové hluboké sítko porcelánové. . Nádoby střídám, záleží na množství čaje. ,
0 Nominace Nahlásit |
Nic, moc, přistup vody ke směsi nic moc a tím je ovlivněna kvalita celýho čaje. Než se v podobným sítku suchá směs správně vylouhuje, voda již nemá k tomu potřebnou teplotu. Ale pokud někomu stačí řídit se barvou čaje........ Čaj takto připravovaný bude náročný na čas i na spotřebu. Musel bys konvici se sítem nejprve správně nahřát, což jak říkám, je o čase a spotřebě a pak bys musel s konvicí stejně aspoň 5 min v kuse nějak „chechlat“, aby proudy spodní vody správně protékaly sítem, bo málo dírek na to, aby se směs ve správným čase vylouhovala…ten který čaj musí v tom kterým čase z vody rychle ven, ale to je čajová věda, ne to se tady neptáš.
Já mám mosazné (neb co je to za slitinu, možná i čistá měď, nevím, nečistil jsem) ponorné sítko po prabábě, zcela „černé“ od čaje a nemyslím si, že by se do čaje dostala chuť kovu. Nojono, když oni dnešní lidi všechno čistěj, tak pak je těžký mít doma pěkně zaoxidovaný a věčným louhováním „zanesený“ sítko. Konvička z obrázku je IMHO nepraktická.
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1716 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 609 | |
zjentek | 577 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |