Avatar uživatele
www

Jakou netradiční úpravu čočky používáte? Preferuji vlastní recepty 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? flodur, beer, Akzeret před 3838 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Odpoveď byla označena jako užitečná

Tuto potravinu mám rád a nabízím:
Čočka na topince:
Suroviny

  • nejlevnější čočka (rychle se uvaří, až rozvaří bez namáčení)
  • olej
  • ocet
  • česnek
  • sůl¨
  • chleba starší¨
  • vajíčka
  • zelená cibulka
  • pepř
  • klobáska(y)
  • ostatní koření podle chuti

Vyrobit topinky. Čočku uvařit bez namáčení, osolit. Před úplným změknutím přidat nakrájenou klobásu, na samý závěr v tom rozmíchat syrové vejce s pepřem, česnekem, dochutit a nakonec vlažné jídlo smíchat s nakrájenou zelenou cibulkou.
Výsledek snažení namazat na (třeba také očesnekovanou) topinku. Mám zásobu mražených hub a dávám je tam také – už během vaření čočky – a chutná to převelice i bez nich, vyzkoušej !!

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Brusnou pastou čočku vyleštím.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
johana 56

čočka
1 vepřová kotletka nebo plátek krkovičky
česnek,cibule
1 silnější list červeného zelí
1 vajíčko
sůl,pepř podle chuti

Na pánvičce orestuji maso s cibulkou a česnekem,mezitím povařím čočku (nerozvařit).Na dno malé zapékací misky položím zelný list,přidám čočku,na ni plátek masa,zaliji šťávou a šoupnu do trouby.Po zhruba deseti minutách rozklepnu na maso vajíčko a nechám asi pět minut zapéct.Vajíčko přizdobím zelenou petrželkou a kapii.Klasická příloha chléb, sterilovaná okurka.

před 3837 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
www

Tak toto taky neznám, díky !

před 3837 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
johana 56

Podobným způsobem dělám i fazole,ty jsou dobré zapečené s plátky prorostlého bůčku.

před 3835 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek