A nemohlo by to být k rýži?
Já obecné těstoviny nerad…
😉
😉
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, briketka10, chachar1922, Nechápavé
před 3293 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Sýrovou omáčku a nebo mleté maso – koupím boloňskou ve sklenici a smíchám to. (dochutím)
Pokud se mi nechce nijak vařit a vařím třeba jen sama pro sebe a mohu to odfláknout či spěchám, tak osmažím nakrájenou klobásku nebo salám na cibulce, přidám kečup, okořením, přidám česnek a mám rychlomajdu.
Upravil/a: chachar1922
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, Nechápavé, gecco
před 3293 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Cibulku nakrájenou nadrobno zpěním na sádle, vložím maso z plecka ( na
kostky, nudličky, trojúhelníky ), opeču až je cibulka dozlatova,
zapráším sladkou paprikou (podle chuti i pálivou) , posolím, opepřím,
podleji vývarem (ten mám vždy po ruce) , zamíchám a pod pokličkou dusím
až je maso měkké. Je – li tomu tak, přidám rajčatový protlak (pyré),
podleju vývarem, popřípadě zahustím moukou rozmíchanou ve vodě a
dochutím. Gramáž neuvádím, protože vše dělám přiměřeně. Pokud to
uděláš v tlakáči, máš to hotové dříve než se uvaří špagety.
Já to mám rád i s vrtulemi.
http://postimg.org/image/ovy271e9t/
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, da ny, Nechápavé
před 3293 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit |
Páč nemám rád kečup, ideální je pro mně jako základ výpek z pečení masa. Přidám zahušťovadlo (mouka ve vodě, nebo smetaně – i zakysané), pepř a převařím. Na rychlovku používám zapékací omáčky v pytlíku – houbová, k vepřovému, ke kuřecímu…překvapivě dobré!
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, Nechápavé, gecco
před 3293 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ke špagetám sýrovou nebo boloňskou, k ostatním těstovinám vepřovej guláš nebo pečený kuře se šťávou. Ostatními těstovinami myslím malý Zátkovy kolínka, jinačí snad ani neberu.
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, da ny, gecco
před 3293 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
500 ml tetrapak rajčatové pyré, soľ, cukor (ak máte radi sladké rajče) a korenie na pizzu (nesklame, len nekupujte najlacnejšiu zmes), 3PL oleja
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, gecco
před 3293 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Páč nemám ráda paštiky, manžel je ochucoval kečupem a po ohřátí a smíchání s těstovinami nám to chutnalo (rychlovka).
0 Nominace Nahlásit |
U nás je oblíbená z mletého masa (vepřové, hovězí, mix, krůtí),
může být i pokrájené na drobnější kousky.
Maso osmahnout na cibulce zpěněné na sádle + bobkový list. Přidat nahrubo
nastrouhanou větší mrkev, jemně posekanou hladkolistou petržel. Rajský
protlak, zalít vývarem (zeleninový bujon), přidat v sítku (vajíčku)
nové koření a kuličky pepře.
Podusit téměř doměkka, zahustit záklechtkou (voda + mouka), provařit
20 minut.
Dochutit: sůl, lžička cukru, je možné 1 – 2 lžíce kečupu, trošku
majoránky. (Případně lze přidat i lžíci worcestru. Někdy přidám
i koupené koření na špagety.....).
Přelít na špagety, posypat strouhaným parmezánem, sýr eidam apod
„Vylovit“ vajíčko s kořením a bobkový list.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |