Velký hrnec, opravdu hodně vody, vkládat do vroucí vody, al dente
uvařené ihned propláchnout a rozložit. Nedávat na sebe! A hlavně –
kvalitní těstoviny.:-)
Také si můžeš koupit lasagne, které se nemusí předvařovat. Vkládají se
rovnou suché do zapékací nádoby (dole musí být omáčka) a prokládají se
směsí. Omáčky ale musí být víc a musí být řidší, protože se
počítá s tím, že suché těstoviny hodně tekutiny absorbují.
Btw – nevařila jsi náhodou ty, které se vařit nemusí? (možná je máš,
ani o tom nevíš) To bych se pak nedivila, kdyby se ti slepily…:-(
Doplňuji:
Braník: Asi jsi mě správně nepochopil:-) Vím, že al dente jsou těstoviny
uvařené „na skus“, ale to už dneska snad vi kdekdo:-))) Neměla jsem na
mysli, že jsou uvařené „hned“, ale teprve jakmile(!) jsou uvařené do
této podoby, hned je má slít a nečekat, až příliš změknou. Tedy
nerozvařit! Evidentně došlo k nějakému šumu:-)
Upravil/a: Damiana
0 Nominace Nahlásit |
fígl na předvaření lasagní? Jednoduchý – do horké vody přidat kapku oleje a vkládat vždy jen 3–4 plátky lasagní, pohlídat si je, aby se neslepily a po chvilce je, jeden plátek po druhém, přeložit do mísy s ledovou vodou, kde se zastaví proces vaření, těstoviny jsou uvařené al dente (nebo malinko víc), ale hlavně se nelepí. Z ledové vody je po chvíli vyjmeme a poskládáme na talířek; jsou připravené k dalšímu postupu do zapékací misky.
Zdroj: internet
0 Nominace Nahlásit |
Belo ono záleží jak kvalitní těstoviny používáš?
Při vaření těstovin nešetři vodou, na půl kila těstovin alespon
3 litry
Damiana píše,že al dente je hned,ale to není pravda.Al dente jsou
těstoviny,které jsou uvařeny ne zcela do měkka, ale už nejsou tvrdé!
Vodu osolit až ve chvíli, kdy voda vře.
Těstoviny vkládej do vroucí , jinak se budou lepit. Krátce zamíchej a během vaření promíchej, aby se těstoviny nepřichytily ke dnu.
Do vody nepřidávej olej .
Kolik minut těstoviny ke svému změknutí potřebují, je obvykle uvedeno
na obale na zadní straně.
Zdroj:lidovky
Doplňuji:
olej přidej až budou těstoviny uvařené a promíchej
Upravil/a: Braník
0 Nominace Nahlásit |
Braníku – Damiana nepíše,že al dente je hned,ale že"al dente uvařené ihned propláchnout a rozložit"!
Já dělala lasagně z těch, které se nemusí předvářet a dávají se rovnou z obalu do pekáče. A tak přemýšlím, jestli Damiana nemá pravdu, jestli nevaříš už předvařené, že se ti to tak lepí, mrkni na obal
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |