Mám uzené kuře a chci si ho dát s rýží, stejně jako při kuřeti
pečeném. Jenže – pokud peču, rýži mám čím polít, uzené ale jen
ohřeji v mikrovlnce a šťávy bude proto málinko, navíc bez zeleniny, hub,
atd.
Máte někdo nějaký jednoduchý nápad čím výpek nahradit ap.? Díky.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? www před 3996 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Celkem dost neobvyklá kombinace a proto předpokládám, že to chceš jen
vyzkoušet, brambora je brambora 🙂
Podívej se v obchodě na nějaký pikantní dresink, do toho třeba kyselá
okurka, paprika..v drezincích se ale moc nevyznám ☹
Doplňuji:
Pokud máš rád zeleninu, zkus na to dát zeleninové lečo. Já už jedl
rýži s lečem a šlo to 🙂
Upravil/a: www
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
Rozpustit v troše vody (tak 025 l)bujonovou
kostku(kuřecí,zeleninový,hovězí se asi moc hodit nebude),svařit a
zahustit troškou solamylu s vodou(vody fakt jen kapku a solamylu tak
lžičku)vlít do bujonu,popřípadě ještě dochutit.
Doplňuji:
Té bujnové kostky bude stačit půlka,možná i čtvrtka.Podle chuti.
Upravil/a: iceT
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, beer, WeeBear, Ermanaricus
před 3996 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
sójovú, paradajkovú, ale kľudne i ovocnú, prípadne iba osmaženú cibuľku dochutenú worchestrom, chilli, pretlakom, čímkoľvek.
zapojte fantáziu.
niekedy stačí i „voda“ z kompótu.
0 Nominace Nahlásit |
Šťávy z pytlíku nestojí za nic, je to hnus velebnosti. Nejjednodušší domácí šťávu získáš osmažením cibulky na oleji, hned do toho dej orestovat kmín, opepři a jestli chceš můžeš dát i česnek, budeš koukat co to udělá za dobrotu. Až bude cibulka zlatohnědá, zapraš tak půl lžičkou mouky – možná i míň, zasmaž, rozřeď vodou, osol – opatrně, uzené kuře je dost slané, a povař. Do toho můžeš dát ještě třeba petrželku, pažitku, sušenou majoránku… nebo co máš doma a chutná Ti. Hotové to je dřív než se Ti uvaří rýže, a vyjde to i daleko levněji než kupované blivajzy plné soli, glutamanu a rozemletých kopyt;-) A kuře můžeš dát prohřát rovnou do toho místo do mikrovlnky, šťáva bude ještě chutnější:-)
0 Nominace Nahlásit |
Výpek z masa prostě nenahradíš. Je to smněs osmažené cibulky. Šťávy z masa dá se nastavit trochou masoxu. Přepuštěného másla sojouvou omáčkou jíškou a trochou vegety.
0 Nominace Nahlásit |
Ono je uzené a „uzené.“ V poslední době nacházím v obchodech drůbež nebo třeba kuřecí stehna uzená jen chemicky, je to polosyrové, krvavé u kosti – fuj. Jím to jen v nouzi a dobře uvařené, i tak je to nic moc. Rád bych někde narazil na opravdu uzené drůbeží.
Přidala bych se určitě k radě iceT, je to nejschůdnější, nejlevnější a myslím, že i nejlepší varianta, pokud se extra nechcete plácat s nějakou složitější omáčkou.
Normálně ano, ale uzené kuře je slané, takže kostka ještě slanost zvýší. Záleží na chuti.
Nejjednodušší je česneková omáčka.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 605 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |