Avatar uživatele
hanny 2

Budu dělat kuřecí roládu.Máte nějaké tipy na dobrou nádivku?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? iceT, hanulka11, barnajka, Damiana, briketka10 před 4686 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

Moravská nádivka do kuřete a ingredience na přípravu:

400 g čerstvých hub (hřibovitých); 5 dkg slaniny; lžíce sádla (nejlépe husího); 2 větší cibule; 3 vejce; 20 g spařených a oloupaných mandlí; 1/2 l mléka; 2 žemle; 2 špetky strouhaného muškátu; sůl; pepř..

vajíčka rozšlehejte v mléce, přidejte pokrájené žemle a nechte chvíli bobtnat..
v kastrolku rozehřejte na nudličky pokrájenou slaninu a na jemno pokrájenou cibuli..
přidejte plátky očištených hub, osolte, opepřete a poduste do měkka, houby přimíchejte k žemli s mlékem, vsypte oloupané a pokrájené mandle.. čtvrtky kuřete bez kůže poduste na sádle v nízkém kastrolu, témeř měkké kuřecí díly pokryjte nádivkou, zakápnete zbytkem sádla a dejte zapéci do vyhřáté trouby..
jen tu kůži bych samozřejmě nesundávala.

protože všichni moji příbuzní jsou z Moravy tak mi nejvíc chutná tato nádivka..
Doplňuji:
Hanulko omlouvám se zase jsem se přehlídla a dala recept na nádivku do kuřete místo na roládu na kuře, tak tady je ta roláda..

větší kuře vykostíme, poklademe plátky šunky a anglické slaniny.. naklademe vyprané kysané zelí a dochucujeme..
posypeme paprikovou vegetou, uděláme roládu, posolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením..

kuřecí roládu s kysaným zelím dáme do alobalu a pečeme asi půl hodiny pozvolna, pečeme ji přikrytou, poté roládu částečně odbalíme, aby se upekla dorůžova, a poléváme výpekem z rolády..

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Dělám takovou francouzskou dobrůtku. Možná se bude hodit.
🙂
Doporučuji plát masa osolit a opepřit, potřít dijonskou hořčicí a následně směsí z nastouhaného celeru, mrkve, petržele a kousku zázvoru. Na troše másla vyškvařit kousek špeku a osmahnout kolečka cibule. Pak ze všech stran opéci dobře utaženou roládu, podlít kuřecím vývarem a suchým červeným vínem. Přidat trochu Provence koření, přiklopit a dusit asi 30 minut. Pak odklopit, šťávu slít a roládu dopéct na barvu. Hotovou ji potřu máslem.
Vypečenou šťávu rozmixuji tyčákem, lehce dochutím a zahustím Solamylem. Vynikající je s vařenými bramborami nebo s rýží.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

já dělám jednoduchou a bez rolování , možná znáš- zrovna jsme ji včera měli k obědu

http://img.na­dapenny.com/t20/120­54/nadap022311141­510232.jpg

formu na hřbet vyložím papírem pečícím a na to pokladu slabé kuřecí naklepané plátky osolím opepřím, položím anglickou ,párky, kapii, rozklepnu 4 vejce smíchám s petrželkou, přidám na kostičky nakrájený 30%sýr, přiklopím opět plátky kuřecího a vložím do trouby a 1h peču , není s tím žádná starost a chutná to moc dobře
včera a s bramborem ,dneska bude s bramborovým knedlíkem a špenátem

http://img.na­dapenny.com/t20/120­54/nadap050624596­430230.jpg

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Je krásné, jak to každý děláme jinak. Moji nejmilejší milují na nádivce ty opečené rantly a tak jí peču zvlášť v remosce. Začnu kuřetem. V troubě, v pekáčku, upeču klasicky kuře rozpůlené na 2 poloviny tak, aby všechna kůže byla navrch a kuře bylo krásně do zlatova – jen nasolené, posypané dobrým paprikovým grilovacím kořením + troškou papriky sladké k tomu a skoro celé pokryté plátky másla. Mírně podlít (tak 200 ml osolené vody) peču 3/4 hod. až 1 hod na 200°C na horkovzduch kombinovaný s pečením (mám vynikající troubu)a polévám ke konci vypečenou šťávou. Kuře dám péci a jdu na nádivku:
Tak asi 3–4 housky nakrájím na kostičky jako na knedlíky a zaliji asi 250–300 ml mírně teplého mléka s rozšlehanými 3–4 žloutky. Bílky schovejte na sníh. Pak k namočené housce rozškvařím trošku anglické slaniny na kostičky nakrájené, nakrájím trošku petrželové natě čerstvé (nebo celerové sušené – tu mám vždycky celou zimu) na jemno, utřu 3–4 strousky česneku se solí, trošku majoránky, pepř a muškátový květ – zde pozor na toto množství tak 2 špetky na 2 prsty (je velice aromatický) a tím vším ochutím tu housku namočenou v mléce. Teď – ještě bez sněhu – nádivku ochutnám a dosolím (pozor sůl je už v česneku). Nakonec ušlehám sníh z bílků a opatrně ho do směsi „zabalím“. Tuto nádivku plním do remosky vymazané máslem a vysypané strouhankou. Nakonec povrch pokapu rozpuštěným máslem a dám péci. Po 3/4 hodině kontroluji a pokud je vše jantarově zlaté, ještě pokapu trochou másla a vypínám remosku. Mezitím se upeče zpravidla i kuře. Pak stačí jen oloupat pár brambor a uvařit je jako přílohu. Přidávám kyselou znojemskou okurku a nádivku krájím jako dorty a servíruji ke kuřeti výseče. Dobrou chuť.

PS. Možná Vás zarazí, že uvádím 3–4 housky 3–4 žloutky – nejednoznačně proto, že každý máme k dispozici různě velké remosky. Já dělám z většího množství, mám remosku větší. Je to ideální recept pro více i máločlené rodiny. Lze upéci jen nádivku a kuře si přinést ugrilované z Penny marketu či odjinud a sníst jen s chlebem a tou okurkou. Samozřejmě můžete jí vycpat kuře klasicky a upéct to s ním, ale zezdola nebudete mít tu skvělou kůžičku a nádivka nebude dozlatova. Je to na Vás. Variant je více. Doufám, že Vám bude chutnat – jde to naší rodinou už v 6. generaci. :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

a zase jsem blbě koukala Hanny 2 já si budu vážně muset koupit už ty brýle, jednou jsem to tu psala no tak zajdu na oční nedá se nic dělat, pletu si i jména ☹

před 4686 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanny 2

Briketko to nevadí,stejně máme obě svátek 15.srpna!

před 4685 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek