Dobrý den, koupili jsme malý byteček a nyní stojím před rozhodnutím
jaké spotřebiče, jaké značky… vybrat. Chtěla bych vestavnou troubu, ale
myslela jsem že bych si koupila troubu rovnou s mikrovlným ohřevem a měla
bych tak ušetřené místo o mikrovlnku. Co vy na to? Pokud doporučujete, tak
jakou značku popř. typ, pokud nedoporučujete, napište prosím proč. Nebo
jakou troubu si pořídit dle vašich zkušeností.
Doplňuji:
beer – moc děkuji super odkaz. Určitě prostuduji. Teda lidičky kam na to
chodíte ? 🙂
elektrikář – a náhodou typ trouby by nebyl?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, iceT, hanulka11, dědapetr, beer před 4965 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
I kombinovanou mikrovlnku na pečení vůbec nepoužívám (jen na ohřátí
hotového jídla), trouba je trouba..)) Mrkni sem:
http://www.eod.cz/jak-vybrat-troubu
0 Nominace Nahlásit |
Jedině elektrickou a pokud chcete péct více plechů najednou je dobré aby byl v troubě zabudovaný ventilátor – jen tak se pěkně vše stejnoměrně peče
0 Nominace Nahlásit |
Moje sestra ve Vidni má multifunkční troubu, má horní i dolní topné těleso, možnost péci horkým vzduchem dají se péct 4 plechy z vánočním cukrovím najednou. Je v ní mikrovlnka. V malé kuchyni to nezabírá mnoho místa Od fa ELEKTROLUX je s tím velmi spokojená.
0 Nominace Nahlásit |
Než koupíte,opravdu dobře rozvažte,na co ji nejvíce využijete. Máme sporák s kombinovanou deskou,sklokeramika,magnet, a multifunkční trouba s různými funnkcemi. Skvělý český výrobek,až do loňských vánoc. Koupil jsem,něco jako malý konvektomat,nevím jak to lépe nazvat. Je to mísa z varného skla prúměr cca 35 cm,výška 18 cm. Ve víku je infra těleso,ventilátor,termostat a minutka. A super trouba je na druhém místě,protože manželka v tom „skle“,dělá všechno,co se dříve dělalo v multifunkci. V ní se dělá jenom krůta a když se pečou buchty ve větším množství. A ještě dodám,že spotřeba toho „skla“ je poloviční,snadno se udržuje, a nezabere moc místa.
0 Nominace Nahlásit |
Já tedy můžu jedině varovat, a to před horkovzdušnou troubou. Než se
předehřeje, trvá to strašně dlouho, a pokud je potřeba vyšší teploty,
nezvládá skoro vůbec – ač knoflík má do 250, dosáhne s bídou 200, a
to jen když chce. Nevím tedy jestli všechny, ale my máme Algor a je to
k vzteku.
Doplňuji:
Na další mínus horkovzdušky jsem si vzpoměla, když jsem včera pekla
cukroví na pouť – peče hrozně nerovnoměrně. Konstrukce trouby s topnou
spirálou nahoře a vrtulí vzadu, žene horký vzduch pouze prostředkem,
takže pokud pečeš drobné pečivo, budeš ho mít uprostřed plechu téměř
spálené, a po stranách kam nejde přímo vzduch z vrtule, ještě bledé.
Pokud pečeš dva plechy najednou (tato možnost je jedinou malou výhodou
horkovzdušky), horní se peče o moc rychleji. (když jsem pekla piškotové
rolády, horní byla upečená rychle, spodní se vysušila, že se pak při
rolování lámala!). A ještě jedna věc – motor pohánějící vrtuli
zabere část vnitřního prostoru, takže se pak do trouby vejde jen malý
plech – než jsem sehnala nějaký co by se tam vešel, seběhala jsem celé
město. Bohužel vestavěné se dělají jen horkovzdušky.
Upravil/a: Danča84
0 Nominace Nahlásit |
Zkus se inspirovat:http://www.nakupka.cz/bila-technika/samostatne-vestavne-trouby:electrolux/
0 Nominace Nahlásit |
Kam na to chodíme? Já když něco nevím, tak jednoduše „jakou troubu“ vyhledám Googlem ))) A děkovat nemusíš, stačí kliknout na „palec“, že odpopvěď byla užitečná ))