mošt je šťáva, která se z plodu dostane lisováním, kdežto džus je
tekutina, vzniklá deformací (pomačkáním) celého plodu.
Pro zajímavost ti stručně laicky vysvětlím proces výroby dnešních
jablečných džusů ve velkovýrobnách:
opadaná jablka (a vše co se nahrabalo s nimi) jsou drcena a mačkána na
tekutinu. Ta je pak zbavena chuti, vůně a barvy. Posléze je ochucena,
ovoněna a obarvena na požadovaný produkt, aby se nestávalo, že každá
krabice džusu stejné značky bude chutnat jinak ..což v lisovně, kam
chodím já, je běžné. Dobrou chuť ,)
6Kdo udělil odpovědi palec? GM, elektrikář, johana 56, ahold, Killer, petruse369
před 4106 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |